Flyselskap Star Alliance

Lufthansa Group tester «Green Fares» på interkontinentale ruter

Green Fares
Foto: Lufthansa.

Lufthansa Group utvider Green Fares på langdistanseruter. Som et første skritt vil prisen først bli testet på tolv utvalgte ruter for flyvninger fra 30. november. Utvalget inkluderer forbindelser mellom Lufthansa Group-hubber og ulike destinasjoner rundt om i verden. Lufthansa Group tilbyr også Green Fares for ruter med tilknytningsflyvninger.

Det brede utvalget retter seg mot forskjellige målgrupper. Fra Lufthansa Group-hubbene tilbys for eksempel Frankfurt – Bengaluru, Brussel – Kinshasa, eller Zürich – Los Angeles. Og alle som bestiller flyreiser med Lufthansa Group- flyselskaper, for eksempel fra London til Hong Kong eller Paris til Bangkok via flyselskapenes knutepunkter, vil også automatisk få vist Green Fares-tariffen.

Enkle, lettbestilte og individuelle tilbud for mer bærekraftig forbindelser

Folk vil fly og være mobile, de vil utforske verden, besøke venner og familie eller lukke avtaler personlig. Den økende etterspørselen etter vår Green Fares viser at stadig flere ønsker å reise så bærekraftig som mulig. Vi støtter dem med passende tilbud. Green Fares-testen på langdistanseruter vil gi oss viktige innsikter for videreutviklingen av porteføljen vår for mer bærekraftig reise.

Christina Foerster, medlem av Lufthansa Group Executive Board ansvarlig for merkevare og bærekraft.

Harry Hohmeister, medlem av Lufthansa Group Executive Board ansvarlig for globale markeder og nettverk, sier: «Lufthansa Group fortsetter å utvide sine innovative tjenester for mer bærekraftig flyvning. Vi er pionerer globalt med enkle, lettbestilte og individuelle tilbud for våre kunder. Jeg er glad for at vi nå også tilbyr Green Fares på utvalgte langdistanseruter på alle knutepunktflyselskapene våre. Dette viser også tydelig styrken til vår multi-hub- og multi-merkevarestrategi.»

I februar lanserte Lufthansa Group vellykket Green Fares for ruter innenfor Europa og til Nord-Afrika, og stadig flere kunder booker tilbudet. Siden lanseringen har over en halv million passasjerer allerede valgt en Green Fares-flyvning.

Videreutvikling av CO2-kompensasjonsportefølje

Utmerkelsen inkluderer full kompensasjon av individuelle, flyrelaterte CO2-utslipp med bare ett klikk gjennom bruk av Sustainable Aviation Fuel (SAF) og en bidrag til klimabeskyttelsesprosjekter av høy kvalitet. Med SAF oppnås en reduksjon på 10 prosent av CO2-utslippene, mens de gjenværende 90 prosentene kompenseres gjennom klimabeskyttelsesprosjekter. Lufthansa Group sikrer at mengden SAF som kreves for kompensasjon, blir matet inn i flyplassinfrastrukturen innen seks måneder etter kjøp. Som såkalt «drop-in» drivstoff blir SAF blandet med fossilt drivstoff før det transporteres til flyplassen. Det er ingen påfylling av individuelle flyvninger med SAF. Lufthansa Groups kompensasjonsportefølje utvikles kontinuerlig og omfatter nå 15 prosjekter, inkludert, mest nylig, teknologibaserte prosjekter for langsiktig binding av CO2. På denne måten ønsker Lufthansa Group å fremme utviklingen av CO2-kompensasjonsmarkedet mot nye teknologier og tilbud. Leverandørene er myclimate, Climate Austria, SQUAKE og ClimatePartner. Alle prosjekter i Lufthansa Group-klimaprosjektporteføljen er sertifisert i henhold til de høyeste tilgjengelige standardene.

Tolv utvalgte testruter med Green Fares

Green Fares langdistansetilbud vil være tilgjengelig på følgende ruter fra slutten av november. Lufthansa Group-flyselskapene som deltar i testen, er Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines og SWISS, som tilbyr forbindelsene – hvis de er inkludert i den respektive rutens nettverk – via deres bookingsider.

 • Frankfurt – Bengaluru (FRA – BLR)
 • München – Seoul (MUC – ICN)
 • Brussel – Kinshasa (BRU – FIH)
 • Zürich – Los Angeles (ZRH – LAX)
 • Frankfurt – Miami (FRA – MIA)
 • Singapore – London (SIN – LHR/LCY)
 • São Paulo – Zürich (GRU – ZRH)
 • Nairobi – Frankfurt (NBO – FRA)
 • Bangkok – Wien (BKK – VIE)
 • Hongkong – London (HKG – LHR/LCY)
 • London – Hongkong (LHR/LCY – HKG)
 • Paris – Bangkok (CDG/ORY – BKK)

Lufthansa Group forfølger ambisiøse bærekraftmål

*Lufthansa Group har satt seg ambisiøse klimabeskyttelsesmål og har som mål å oppnå en nøytral CO2-balanse innen 2050. Allerede innen 2030 ønsker Lufthansa Group å halvere sine netto CO2-utslipp sammenlignet med 2019 gjennom reduksjons- og kompensasjonstiltak. Reduksjonsandelen av målet for 2030 ble validert av den uavhengige Science Based Targets-initiativet (SBTi) i august 2022. Lufthansa Group var den første flygruppen i Europa med et vitenskapsbasert CO2-reduksjonsmål i tråd med målene i Paris-klimaavtalen fra 2015. For effektiv klimabeskyttelse fokuserer Lufthansa Group spesielt på