Flyplass Flyselskap

Brudd i forhandlingene mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

Fellesforbundet
Foto: WGH.

Fredag kveld ble det meldt brudd i forhandlingen mellom Fellesforbundet og  NHO Luftfart på flyoverenskomsten.

Etter to dager med forhandlinger var det fredag kveld meldt brudd på forhandlingene på flyoverenskomsten. Forbundet gikk til forhandlingene med krav om blant annet økt kjøpekraft og full lønn under sykdom.

Partene – Fellesforbundet og NHO er uenige om pensjon og sykelønn

Forhandlingsleder og forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen kom med en kort kommentar etter lange dager med forhandlinger.

Hovedårsaken til bruddet er blant annet motparten sin henvisning til NHOs prinsipielle holdning til spørsmål om innskuddspensjon og sykelønn.

Partene vil nå be om bistand fra Riksmeklerens kontor.

– Fellesforbundet vil varsle plassoppsigelse for alle medlemmene på flyoverenskomsten, og medlemmene vil fortløpende oppdateres om situasjonen, sier forbundssekretær Sivertsen.

Tidspunktet for meklingsstart mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart er ikke fastsatt.

Flyoverenskomsten består av over 2000 medlemmer og omfatter blant annet sertifiserte flyteknikere, inspektører, planleggere, stuere og rengjøringspersonell.

Forhandlingsdelegasjonen til forbundet  forhandler på vegne av medlemmene. I år består delegasjonen av, Dag-Einar Sivertsen, Trygve Skogseide, Joar Mathisen, Gunnar Holm, Petter Stalsberg, Daniel Emanuelsen, Eivind Dybvig, Andres Haug og Bjørn Myran.


Kilde: Fellesforbundet

Fellesforbundet er Norges største fagforbund i privat sektor. Forbundet teller  170 000 medlemmer og organiserer innen industrien, byggebransjen, hotell- og restaurant, transport og innen bilbransjen, i tillegg til mange andre bransjer i privat sektor. Fellesforbundet er det nest største forbundet i LO. Hovedkontoret ligger i Oslo, og har syv regionkontorer er spredt utover landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.