Flyselskap

Streike faren er over: Lufthansas kabinpersonale får en betydelig lønnsøkning

gratis brennevins servering Lufthansas kabinpersonale
Foto: Lufthansa.

Lufthansas kabinpersonale har nylig oppnådd en betydelig seier ved å sikre en lønnsøkning på 16,5% over en ny treårsperiode. Avtalen ble stemt gjennom med et overveldende flertall på 80% på onsdag, noe som viser sterk støtte blant kabinpersonalet.

Denne nye avtalen er ikke bare en lønnsøkning, men inkluderer også en skattefri bonus på €3,000 (ca 34 000 kroner). Dette gir en umiddelbar økonomisk fordel for de ansatte. Noe som er en viktig anerkjennelse av deres harde arbeid og dedikasjon i en krevende industri.

I tillegg til hovedlønnsøkningen og bonusen, omfatter avtalen flere mindre lønnsøkninger spesielt rettet mot pursers (kabinledere) og personale som behersker fremmedspråk. Disse spesifikke økningene er designet for å anerkjenne og belønne ferdigheter og ansvar som er kritiske for å forbedre passasjeropplevelsen og operasjonell effektivitet.

Lufthansas kabinpersonale får ett lønnshopp

Luftfartsindustrien har vært under enormt press de siste årene, med utfordringer som strekker seg fra økonomiske til operasjonelle. Pandemien brakte uante utfordringer, og gjenopprettingen har vært treg og usikker. Derfor kommer denne lønnsøkningen som en nødvendig forbedring for kabinpersonalet, som har stått i frontlinjen og opprettholdt høy service og sikkerhet under ekstremt krevende forhold.

Avtalen sikrer også at lønnsøkningene vil bli implementert gradvis over tre år. Noe som tilbyr en vei til økonomisk stabilitet og vekst for de ansatte. Dette er spesielt viktig i en tid der inflasjon og kostnadsøkninger kan erodere kjøpekraften.

Denne avtalen er et resultat av grundige forhandlinger og reflekterer en felles forståelse av viktigheten av å investere i personalet. Ved å sikre bedre lønnsvilkår og bonuser, viser Lufthansa et klart engasjement i sine ansattes velferd og i å opprettholde et positivt og produktivt arbeidsmiljø.

Det er disse skrittene som bidrar til å bygge et sterkere og mer robust flyselskap. Klart til å møte fremtidens utfordringer og muligheter med et motivert og velkompensert mannskap.

Kilde: Lufthansa Group Pressroom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.