Flyselskap SAS EuroBonus Sky Team

Delta gjenopptar vinterruten fra Tampa til Amsterdam

vinterruten fra Tampa
Pressebilde: Delta Airlines.

I den kommende vintersesongen planlegger Delta Air Lines å gjenoppta sin nonstop-flyvning mellom Tampa og Amsterdam. Denne ruten vil være i drift fra 26. oktober 2024 til 29. mars 2025.

Flyet fra Tampa, som ligger på vestkysten av Florida og ikke langt fra Disney World i Orlando, vil ta av kl. 19:55 og ankomme i Amsterdam kl. 10:45 neste dag. Returen fra Amsterdam vil avgå kl. 12:35 og lande i Tampa kl. 16:55.

Delta One – deres Business Class produkt. Pressefoto: Delta Airlines.

Flydetaljer og historisk perspektiv – vinterruten fra Tampa

Den 4,613 mil lange flyvningen vil bli operert med en Airbus A330-300. Flyet  282 seter, inkludert 34 seter i businessklasse og 21 seter i premium økonomiklasse.

Delta startet først flyvninger mellom Tampa og Amsterdam i 2019, og ruten var opprinnelig ment å være daglig og helårsbasis. Deretter ble ruten suspendert ved starten av pandemien og har ikke vært i drift siden frem til nå.

Det er spesielt bemerkelsesverdig at Delta opererer denne ruten til Europa som en vintersesongtjeneste, ettersom den ikke vil være i drift om sommeren. Flertallet av transatlantiske flyvninger operert av amerikanske flyselskaper er enten helårs- eller sommersesongbaserte, så en vintersesongrute er eksepsjonelt sjelden. Den eneste andre lignende ruten er Deltas rute mellom Amsterdam og Orlando, så det er presedens for dette.

Dette betyr tydeligvis at Delta ser en sterk etterspørsel fra den europeiske siden for folk som ønsker å besøke Florida om vinteren, mens om sommeren kan flyselskapet bedre allokere fly i andre transatlantiske markeder.

Nettverksforsterkning gjennom SkyTeam

Amsterdam fungerer som et knutepunkt for KLM, som er medlem av SkyTeam og også en del av den samme transatlantiske joint venture som Delta. Dette vil åpne for alle slags ruter med ett stopp til og fra Tampa. KLM betjener over 100 destinasjoner fra Amsterdam, så enten du ser etter å reise til Europa, Afrika, India, eller utover, finnes det mange muligheter her.

Med SAS sitt nylige bytte til SkyTeam-alliansen fra 1. september, styrkes også nettverket ytterligere. Delta, som er medlem av SkyTeam, og KLM som har forbindelser fra flere norske byer til Amsterdam, demonstrerer hvordan samarbeidet innen alliansen kan tilby utvidede tjenester og smidigere forbindelser for passasjerene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.