Flyselskap Star Alliance

Nye Allegris: 20 timers forsinkelse

Allergris på vingene
Foto: Lufthansa.

Det har vært en turbulent start for Lufthansas nyeste Airbus A350, spesielt utstyrt med den spennende nye Allegris-kabinen. Kun en uke etter at det ble satt i drift, opplevde flyet en uventet nedetid som førte til betydelig forsinkelse.

Lufthansas Allegris-produkt har vært høyt forventet, spesielt blant Business Class-kunder som har sett frem til en betydelig oppgradering av sittekomforten. Denne introduksjonen hadde lenge vært planlagt å debutere med Boeing 777X, men etter flere forsinkelser begynte produktet først å rulle ut på Boeing 787 og Airbus A350 modeller.

Spar 50 % Nye Allegris
Dagens ordinære Lufthansa Business Classsete 86 H og K – Boeing 747-8. Foto: Lufthansa.

Det aktuelle flyet, registrert D-AIXT, var opprinnelig planlagt å forlate Toronto (YYZ) på vei tilbake til basen i München (MUC) på flight LH495 mandag. Men planene endret seg raskt da flyet ble stående på bakken på grunn av tekniske problemer.

Den første Allegris-flyvningen fant sted 1. mai, med en flyvning til Vancouver (YVR). Mens flyet for øyeblikket opererer alene, er flere A350-900 fly med det nye interiøret ventet å bli en del av flåten innen kort tid. Og primært fly mellom München, Vancouver og Toronto.

Allegris på vingene
Første A350 med nye Allegris ved landing i München lufthavn. Foto Lufthansa.

Uventede tekniskeproblemer for nye Allegris

Den planlagte avgangen fra Toronto ble utsatt til neste dag på grunn av uforutsette tekniske vanskeligheter. Ifølge rapporter skyldtes forsinkelsen et uventet uvær med hagl, som forårsaket mindre skader på flyet. Til slutt lettet LH495 fra Toronto kl. 16:52 lokal tid dagen etter, nesten 20 timer forsinket sammenlignet med den opprinnelige planen.

Flyet ankom München tidlig morgen onsdag, og vil bli inspisert og reparert som nødvendig. Den neste planlagte flyvningen for dette Airbus A350 flyet er til Vancouver, satt til torsdag ettermiddag.

Kommentar fra frequentflyer.no

Forsinkelser skjer daglig i luftfartsindustrien, og kan bli spesielt kritiske på langdistanseruter langt fra en flyselskaps hjemmebase. I dette tilfellet ble forsinkelsen forårsaket av et uvær som ledet til uventede tekniske problemer. Det er fortsatt usikkert om flyet vil være klart til å gjenoppta sin normale ruter på den planlagte datoen.

Dette scenarioet understreker kompleksiteten og usikkerheten i flyoperasjoner, spesielt når det introduseres nye teknologier og kabinutstyr. Mens vi venter på flere oppdateringer, holder vi øye med hvordan Lufthansa håndterer denne utfordringen og håper på en rask løsning for både flyselskapet og dets passasjerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.