Flyselskap

Norse Atlantic dobler passasjertallene fra året før og styrker flytilbudet i april

Norse Atlantic dobler
Foto: Norse Atlantic.

Norse Atlantic har opplevd en betydelig økning i antall passasjerer og flyaktiviteter i april sammenlignet med samme periode året før.

Passasjertallet mer enn doblet seg i løpet av måneden, med positive økninger i alle nøkkeltall sammenlignet med april 2023. Lastefaktoren for måneden var i gjennomsnitt 79 prosent, en økning på 12 prosentpoeng sammenlignet med året før. I løpet av april hadde Norse Atlantic Airways 98 542 passasjerer fordelt på 398 flyvninger, inkludert 61 charterflyvninger. 81 prosent av flyvningene ankom innen 15 minutter etter planlagt ankomsttid, med en fullføringsrate på 100 prosent.

“Bjorn Tore Larsen, CEO og grunnlegger av Norse Atlantic Airways, kommenterte: “April var en sterk måned for Norse mens vi økte antall flyvninger som en del av vår sommerplan. Lastefaktoren økte også med 12 prosentpoeng til 79 prosent, selv om vi forventet en viss negativ effekt på grunn av påsken som falt i mars sammenlignet med året før.

“Vi ønsket også velkommen mer enn dobbelt så mange passasjerer sammenlignet med samme periode i fjor, og ser frem til en travel sommer. Vi gjennomførte rekordhøye 61 charteroperasjoner i løpet av måneden, og nå ser vi frem til å øke flyvningene på vårt eget nettverk i sommersesongen. Jeg er glad for å merke meg at vi allerede er godt posisjonert for langsiktige charteravtaler for neste vinter,” sa Bjorn Tore Larsen.

Om Norse Atlantic

Norse Atlantic Airways opererer eksklusivt Boeing 787 Dreamliner-fly. Romslig kabin, komfortable seter og høy luftkvalitet, gjør langdistansereiser til en behagelig flyopplevelse for reisende. Hvert sete er i tillegg utstyrt med touchskjermer og et stort utvalg av filmer og serier.

Norse Atlantic tilbyr to kabinvalg, Economy og Premium. Premium-kabinen skiller seg ut med en bransjeledende seteavstand på 43 tommer.

Norse Atlantic Airways er et flyselskap som tilbyr komfortable langdistanseflygninger til gode priser, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av konsernsjef og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige fly av typen Boeing 787 Dreamliner som betjener destinasjoner som New York, Los Angeles, Miami, Orlando, Washington, Boston, Barbados, Jamaica, Bangkok, Oslo, London, Berlin, Rome og Paris. Den første Norse-flyvningen tok av fra Oslo til New York 14. juni 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.