Flyselskap

Streikefare for Norwegian-pilotene

streikefare
Pressefoto: Norwegian.

Norwegian-pilotene har ikke kommet til enighet med ledelsen i selskapet om en ny tariffavtale. Dermed er det fortsatt Streikefare.

Leder for Norwegian-pilotene, Alf Hansen, sier avstanden er stor og at det er fare for streik om de ikke blir enige i meklingen. Hansen understreker at det er uenighet om både arbeidsbestemmelser og lønn.

– Vi jobber i seks av ni helger. I tillegg har vi høyest arbeidsbelastning i periodene folk flest og familien vil ha fri. Dette gjelder sommerferie, høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og andre høytider. Vi jobber mindre i vinterhalvåret, men vi må komme til enighet om en bedre balanse mellom arbeid og privatliv, sier Hansen.

Norwegian har forhandlet på overtid med pilotene siden november i fjor, melder nettavisen E24.

Partene, som består av Norwegian-pilotene og Parat på den ene siden og Norwegian-ledelsen og NHO på den andre siden, møtes til mekling med endelig frist 31. mai.

Streikefare  – mulige konsekvenser

En streik blant Norwegian-pilotene kan få betydelige konsekvenser for selskapets drift, spesielt med tanke på den høye arbeidsbelastningen i høytidene som nevnt av Hansen. Dette vil påvirke både nasjonale og internasjonale flyvninger, noe som kan føre til store forsinkelser og kanselleringer.

Både pilotene og ledelsen håper på en løsning før fristen for meklingen. Begge parter forstår viktigheten av å unngå en streik, spesielt med tanke på den økende etterspørselen etter flyreiser i sommermånedene. En streik kan skade Norwegian sitt rykte og økonomi, samt skape ulemper for passasjerene.

Fremtidige forhandlinger

Om partene ikke kommer til enighet, kan en streik være uunngåelig. Dette vil i så fall være et kraftig signal om behovet for bedre arbeidsforhold og en mer rettferdig lønnsstruktur for pilotene. Det er nå opp til meklingen å finne en løsning som begge parter kan akseptere.

Oppsummering

Situasjonen er spent, og det er en reell fare for streik blant Norwegian-pilotene hvis ikke enighet oppnås i meklingen. Alle involverte håper på en løsning som sikrer bedre balanse mellom arbeid og privatliv for pilotene, samtidig som Norwegian kan fortsette sin drift uten forstyrrelser. Slutten av mai blir avgjørende for utfallet av disse forhandlingene.