Flyselskap SkyTeam

Air France presenterer sine nye kabiner på Embraer 190 flåten

nye kabiner på Embraer
Nye kabine om bord hos SkyTeam medlem Air France. Foto. Air France

SkyTeam medlem Air France setter en ny standard for komfort i Norge med sine nye kabiner på Embraer 190 flåten

Aircraft Interiors Expo i Hamburg (Tyskland) den 28. mai 2024, avduket Air France eksklusivt de nye kabinene som snart skal installeres på alle Embraer 190-flyene operert av deres regionale datterselskap HOP! Det første av disse oppgraderte flyene vil ta til luften høsten 2024. Dette markerer en viktig milepæl i selskapets oppgradering for å standardisere tilbudet av produkter og tjenester på sitt kort- og mellomdistanse nettverk.

Nye mer komfortable og innovative seter

Med disse redesignede kabinene vil Embraer 190 være utstyrt med 110 nye seter arrangert i en 2-2-konfigurasjon. Hvert sete vil være trukket i skinn og ha ergonomisk skumputer for økt komfort og bærekraft. Setene kan tiltes opptil tre tommer og har en bred setepute på 46 cm, et brettbord, optimal lagringsplass, komfortable avtagbare armlener og en kleskrok. Hodestøtten er høydejusterbar med justerbare vinger.

På baksiden av hvert sete vil det være en uttrekkbar holder med en ribbet, sklisikker overflate for å sikkert plassere en smarttelefon eller nettbrett. Setene vil ha USB A- og C-porter, slik at kundene kan lade personlige enheter, inkludert bærbare datamaskiner. Det vil også være en dobbel koppholder for ekstra bekvemmelighet.

Forretningsreisende vil bli plassert foran i flyet. For ekstra komfort og privatliv vil et mobilt gardin skille denne kabinklassen fra resten av flyet, og fra januar 2025 vil hver av forretningskundene ha et ledig sete ved siden av seg.

Nye kabiner på Embraer 190 flåten

Som Airbus A220 vil kabinen på Embraer 190 ha Air Frances signaturfarger: nyanser av blått, en sterk tilstedeværelse av hvitt for å gi lys og kontrast, og innslag av rødt som symboliserer selskapets fremragendehet og ekspertise. Hvert sete vil ha et symmetrisk sømmønster med grå brodering i midten for optimal komfort. Hodestøtten vil også være brodert med selskapets karakteristiske aksent, som også pryder bakveggen i kabinen og gir en helhetlig estetikk. Teppe-designet tar opp det tradisjonelle fiskebensmønsteret, som symboliserer den emblematiske Haussmann-inspirerte verdenen av parisiske leiligheter.

nye kabiner på Embraer
Nye kabiner på Embraer 190. Foto: Air France

Lettere sete – designet og produsert i Frankrike

For å designe disse setene har Air France samarbeidet med den franske produsenten Expliseat, i samarbeid med designeren Andrea Mocellin, kjent for sine høyende markedssegmenter. Laget av karbonfiber og titan, er setestrukturen ultra-lett og ekstremt robust. Den inkorporerer resirkulerte komponenter og minimal bruk av plast.

Hvert nytt sete er 30% lettere enn den nåværende modellen, noe som bidrar til å redusere flyets totale vekt for å minske drivstofforbruket og CO2-utslippene. Dette initiativet er en del av selskapets strategi for å redusere karbonutslipp, sammen med andre grunnleggende tiltak som flåtefornyelse, økt bruk av bærekraftig flydrivstoff og utvikling av øko-pilotering.

Disse skreddersydde setene vil bli produsert i Angers, Frankrike. Oppgraderingen av Embraer 190-flyene vil deretter begynne ved HOP! sitt vedlikeholdssted i Clermont-Ferrand etter sommeren.

Foto: Sky Team Media kit

Air France – SkyTeam Medlem i Norge

Som medlem av SkyTeam-alliansen, styrker Air France sitt tilbud i Norge med disse oppgraderingene. Dette gir reisende fra Norge bedre komfort og tjenester når de flyr med Air France, og understreker selskapets forpliktelse til å tilby førsteklasses reiseopplevelser på tvers av sitt globale nettverk.

Dette markerer nok et skritt fremover i Air Frances kontinuerlige innsats for å forbedre kundeopplevelsen og redusere miljøpåvirkningen, samtidig som de opprettholder sin posisjon som en ledende aktør i internasjonal luftfart.