Flyplass Flyselskap SkyTeam

Tragisk hendelse på Schiphol: En person omkom i flymotor

omkom i flymotor
Foto: KLM.

En tragisk hendelse fant sted på Schiphol flyplass i dag, hvor en person omkom i flymotor etter å ha blitt sugd inn i en operativ motor. Den fatale ulykken involverte flyet KL1341 som skulle til Billund.

Ulykken skjedde mens flyet var i ferd med å gjøre seg klar til avgang. En person, av ukjente årsaker, befant seg for nær flyets motor og ble sugd inn. Dette førte dessverre til at personen omkom på stedet.

Vi tar nå vare på passasjerene og de ansatte som var vitne til denne forferdelige hendelsen på Schiphol. Kriseteam er på plass for å tilby støtte og assistanse til de berørte.

Etterforskning

De eksakte omstendighetene rundt hendelsen er for øyeblikket under etterforskning. Vi samarbeider tett med Royal Netherlands Marechaussee, som leder etterforskningen. Vi vil henvise til dem for ytterligere informasjon når den blir tilgjengelig.

Konklusjon

Våre tanker går til den omkomnes familie og venner i denne vanskelige tiden. Vi er dypt berørte av denne hendelsen og fokuserer nå på å støtte de som er berørt, samt å bistå etterforskningen for å forstå hvordan dette kunne skje.


Ulykker hos KLM – omkom i motor

  • Flyulykken på Kastrup 1947 var en krasj kort etter start fra Københavns lufthavn. I den mistet alle ombord livet, 22 personer inkludert den svenske arveprinsen Gustav Adolf.
  • KLM Flight 633 var et passasjerfly som havarerte etter avgang fra Shannon lufthavn i 1955 med 28 døde.
  • Tenerife-ulykken 27. mars 1977 var en kollisjon mellom to Boeing 747 jumbojetfly fra KLM og Pan Am på rullebanen på Los Rodeos-flyplassen på Tenerife i Kanariøyene. Til sammen 583 mennesker omkom i ulykken. Med unntak av terrorangrepet 11. september 2001, er det den verste flyulykken som har forekommet.