Flyselskap Oneworld

Iberia får første leveranse av Airbus A321XLR

Airbus a321xlr
Foto: Airbus

Problematiske lønnsforhandlinger resulterer nå i at Iberia blir det første flyselskapet som får levert det nye Airbus A321XLR-flyet senere i år. Flyet skal i første omgang betjene to amerikanske lufthavner.

Opprinnelig skulle Aer Lingus være det første flyselskapet til å ta i bruk Airbus A321XLR. Maskinen skal være klar til levering i tredje kvartal av året. Imidlertid har International Airlines Group (IAG), som bestilte seks fly av denne typen til Aer Lingus og åtte til Iberia i 2019, besluttet at det spanske flyselskapet skal motta det første flyet.

Årsak: fastlåste forhandlinger

Beslutningen er tatt på bakgrunn av at lønnsforhandlingene mellom Aer Lingus og selskapets piloter har gått i stå, spesielt på grunn av uenigheter om lønnsøkninger. Ifølge One Mile at a Time ved Ben har ledelsen truet med å utsette leveransene av de nye Airbus-flyene hvis enighet ikke ble nådd innen en bestemt frist. Siden det ikke var inngått en avtale innen 29. april, er det nå Iberia som vil motta det første Airbus A321XLR senere i år.

Foto: Iberia / Airbus.

Langdistansesatsing

Iberia planlegger å bruke Airbus A321XLR på langdistanseruter fra Madrid-Barajas Lufthavn (MAD). Primætr til Boston Logan International Airport (BOS) og Washington Dulles International Airport (IAD). Flyet vil bli levert etter sommeren, men en nøyaktig dato for når det vil bli en del av den daglige driften er foreløpig ukjent. Før kommersiell drift vil det gjennomføres en rekke flyvninger for å gi besetningene nødvendig opplæring og kjennskap til den nye flytypen.

To-klasses konfigurasjon

Den nye Airbus A321XLR vil være konfigurert med to klasser. Totalt 182 seter: 14 på Business Class og 168 på Economy Class. Flyet vil også ha større bagasjehyller enn andre flytyper, fire bad, gratis trådløst internett, og seks forskjellige stiler for kabinbelysning. Alle seter vil være utstyrt med ladepunkter, og passasjerer kan bruke Bluetooth-hodetelefoner.

Iberia Airbus A321XLR: En populær modell

Airbus har mottatt bestillinger på hundrevis av A321XLR-fly. Noen av de kjente kundene inkluderer American Airlines, Air Canada, Frontier Airlines, United Airlines, Qantas og AirAsia.

Iberia gleder seg til å utvide flåten med denne avanserte modellen og ser frem til å tilby forbedrede reisemuligheter og komfort til sine passasjerer. Med denne nye leveransen, styrker Iberia sin posisjon i det internasjonale markedet. Selskapet viser sin evne til å tilpasse seg og vokse, til tross for utfordringer i bransjen.