Flyselskap Sky Team

Etihad Airways og SkyTeam medlem China Eastern Airlines inngår historisk joint venture

 SkyTeam medlem China Eastern Airlines
Foto: Etihad pressefoto.

I dag annonserte Etihad Airways, De forente arabiske emiraters nasjonale flyselskap, og SkyTeam medlem China Eastern Airlines, et ledende globalt flyselskap, signeringen av en Joint Venture (JV) for å styrke det strategiske partnerskapet mellom de to flyselskapene. Denne historiske milepælen markerer det første kommersielle JV mellom et flyselskap fra Midtøsten og et kinesisk flyselskap.

Joint Venture mellom Etihad Airways og SkyTeam medlemmChina Eastern Airlines vil gjøre det mulig for flyselskapene å sammen utvikle og utvide ruter mellom UAE og Kina, noe som vil resultere i et sterkere kombinert nettverk. Denne JV-en markerer et engasjement for å tilby utvidede reisevalg og sømløse reiseopplevelser for passasjerer som reiser mellom store kinesiske byer som Shanghai, Beijing, Xi’an og Kunming, og nøkkelbyer i UAE samt andre deler av Midtøsten og Afrika.

Implementering og fordeler

Etihad og China Eastern Airlines vil implementere samarbeidet i joint venture tidlig i 2025. Når begge teamene har sikret alle nødvendige regulatoriske godkjenninger. I tillegg vil begge flyselskapene introdusere full gjensidighet i sine eksisterende frequent flyer-programmer i siste kvartal av 2024. Det betyr at passasjerer sømløst kan tjene poeng og innløse bonusreiser når de flyr med begge flyselskapene.

Foto: Etihad Airways.

Kommentarer fra selskapene

Denne JV-en markerer en betydelig milepæl i vårt partnerskap med China Eastern. JV-en vil tillate Etihad og China Eastern å tilby reisende forbedrede reisealternativer og eksepsjonell verdi. Vi er sikre på at JV-en vil åpne en ny æra med reisemuligheter, samtidig som den styrker den økonomiske veksten i Abu Dhabi og UAE.

Antonoaldo Neves, administrerende direktør i Etihad Airways

Denne Joint Venture viser et dypt engasjement for å styrke båndene mellom UAE og Kina, samtidig som vi fremmer dypere kulturelle og økonomiske forbindelser. Vi ser frem til å ønske et større antall kinesiske turister velkommen til å utforske den rike kulturarven og de livlige opplevelsene UAE har å tilby. Dette partnerskapet handler mer om enn bare ruteutvidelse; det handler om å skape varige og meningsfulle forbindelser mellom våre to nasjoner som vil bestå i flere tiår fremover.

Hans Eksellense Mohamed Ali Al Shorafa, styreleder for Etihad Aviation Group.

Foto: China Eastern Airlines.

SkyTeam medlem China Eastern Airlines

China Eastern Airlines’ styreleder Wang Zhiqing sa: “Dette året markerer 40-årsjubileet for diplomatiske forbindelser mellom Kina og UAE. Begge land fortsetter å utvikle og styrke det høyt verdsatte, strategiske samarbeidet om Belt and Road Initiative. Dette momentumet skaper muligheter og motivasjon for å utdype samarbeidet mellom China Eastern Airlines og Etihad Airways. Signeringen av denne JV-en markerer et nytt nivå av samarbeid, og China Eastern ser frem til å samarbeide med Etihad Airways for å utvide samarbeidet på ulike forretningsområder, og dermed styrke det strategiske partnerskapet mellom begge flyselskap.”

Styreleder Wang Zhiqing la til: “Både China Eastern Airlines og Etihad Airways har sterke globale knutepunkter, og vårt samarbeid er svært komplementært, dekker et bredt spekter og har stort potensial. Vi ser frem til at vårt samarbeid skaper flere synergier, ikke bare ved å legge til rette for passasjerreiser, men også ved å bygge dypere økonomiske, handelsmessige og kulturelle utvekslinger mellom Kina og UAE.”

SkyTeam medlem China Eastern Airlines
Foto: Etihad Airways.

Fremtidens Reisemuligheter

Med dette historiske partnerskapet baner Etihad Airways og China Eastern Airlines vei for en ny æra innen global luftfart. Med fokus på sømløse reiseopplevelser og dypere internasjonale forbindelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.