Flyplass

Streikefare i Avinor fra onsdag

Streikefare i Avinor
Foto: Øystein Løwer / Avinor

Lise Olsen, nestleder i LO Stat, uttrykker bekymring over den pågående meklingen med Avinor. Hun forteller at avstanden mellom partene er stor, og forhandlingsviljen liten.

Vi jobber alltid for å finne en løsning, men så langt har avstanden vært stor og forhandlingsviljen liten. Vi har opplevd angrep på opparbeidede rettigheter, og at inngåtte avtaler ikke følges opp.

Lise Olsen.

Meklingsfristen er satt til midnatt tirsdag, og en eventuell streik kan starte tidligst onsdag 12. juni klokken 12.00.

Vi ønsker ikke at fly skal bli stående fast på lufthavnene vi har tatt ut i streik. Av den grunn utsetter vi en oppstart, for ikke unødvendig å ramme flyselskapene,” sier Ørjan Kvalvåg, leder i NTL Luftfarten.

Dersom meklingen fortsetter på overtid, vil en streik starte tidligst fem timer etter et brudd i meklingen.

Streikefare i Avinor – flyplasser og antall medlemmer

LO Stat har tatt ut 140 medlemmer i første streikeuttak, fordelt på følgende lufthavner:

  • Bergen lufthavn: 53 medlemmer
  • Brønnøysund lufthavn: 11 medlemmer
  • Førde Lufthamn: 6 medlemmer
  • Kirkenes lufthavn: 15 medlemmer
  • Kristiansand lufthavn: 10 medlemmer
  • Oslo lufthavn: 27 medlemmer
  • Ålesund lufthavn: 18 medlemmer

Hold deg oppdatert på utviklingen i denne saken for å unngå eventuelle reiseuhell. Hvis streiken blir en realitet, vil det kunne påvirke flytrafikken betydelig, og det er viktig å holde seg informert om statusen på din lokale lufthavn.

LO Stat jobber for et seriøst, trygt og godt arbeidsliv for alle. Foreningen er en samlende kraft i staten og Spekter, med 19 LO-forbund og 100.000 medlemmer i ryggen. LO Stat viktigste oppgave er å forhandle lønn og rettigheter på vegne av forbundenes medlemmer i staten og Spekter. Vedtektene sier at LO Stats skal «virke for medlemmenes faglige, sosiale og økonomiske fellesinteresser». LO Stat skal dermed forsvare forbund og medlemmers interesser og rettigheter på alle plan.