Flyselskap Strawberry

Sommerprogrammet fortsetter for Norwegian med 2,5 millioner passasjerer i mai

Norwegian MAX Flying CPH
Sommerprogrammet fortsetter her med en Norwegian MAX Flying CPH. Foto: Norwegian.

I mai hadde Norwegian 2 138 484 passasjerer mens Widerøe hadde 333 492 passasjerer. Totalt hadde konsernet 2 472 976 reisende om bord. Norwegians kapasitet steg med 19 prosent sammenlignet med mai i fjor, mens fyllingsgraden ble 82 prosent, ned to prosentpoeng. Sommerprogrammet er nå godt i gang, og Norwegian hadde i gjennomsnitt 84 fly i drift i mai. Norwegians passasjertall var også opp 12 prosent sammenlignet med mai 2023.

Jeg er tilfreds med passasjertallene for mai. Gjennomsnittslengden på flyvninger økte med syv prosent. Dette er en følge av tydelig økning i kapasitet til varmere strøk, hvor vi i mai hadde omtrent 650 000 passasjerer. Vi har økt kapasiteten over store deler av rutenettverket for sesongen og gleder oss til å ønske enda flere passasjerer velkommen gjennom den travle sommersesongen.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kapasiteten (ASK) var 3 466 millioner setekilometer, som er opp 19 prosent fra samme periode i fjor. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var 2 843 setekilometer, opp 16 prosent fra mai 2023. I mai ble 99,5 prosent av oppsatte flyvninger gjennomført. Punktligheten, målt i andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 86,1 prosent, opp 1,2 prosentpoeng fra mai i fjor.

Sommerprogrammet fortsetter – gode tall fra Widerøe

Widerøes resultater i mai viser økningen på nesten alle punkter. Mens flyselskapet holder omtrent samme kapasitet som tidligere i år, og identisk kapasitet som mai i fjor, har de flydd over 10 prosent flere passasjerer i år.

– Det gleder meg å se at Widerøe fortsetter å levere gode resultater. Fyllingsgraden økte med imponerende syv prosent i mai, og majoriteten av dette var på det kommersielle rutenettet. Jeg vil takke Widerøe-teamet for den gode jobben de gjør, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Widerøe hadde en uendret kapasitet (ASK) på 179 millioner setekilometer i mai, sammenlignet med fjoråret. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var 124 millioner setekilometer, noe som tilsvarer en økning på hele 10 prosent fra mai i fjor. Fyllingsgraden endte på 69,4 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.