Flyselskap

Ønsker ny utredning velkommen om luftambulanse tilbudet

ny utredning velkommen
Ønsker ny utredning velkommen om luftambulanse tilbudet. Foto: Avincis.

Avincis ønsker kartlegging av mulighet for direktetildeling velkommen. Dersom kartleggingen viser at kostnadene med direktetildeling blir vesentlig høyere enn nullalternativet, skal det gjennomføres en ordinær anskaffelse.

Daglig leder for Avincis i Norge, Ronny Repvik, har merket seg at helseministeren slår fast at Norge har en luftambulansetjeneste i verdensklasse, og ser frem til å lese helseforetakenes vurdering.

For Avincis er det overordnet at pasienter som trenger det, får en best mulig tjeneste. Regulariteten i flydelen av tjenesten har aldri vært bedre, og vi jobber hver eneste dag tett sammen med helseforetakene for å sikre et best mulig tilbud til sykehusene.

Repvik har forståelse for at helseministeren ønsker å unngå utfordringer rundt operatørbytter i fremtiden, men peker på at Ekspertgruppen som skrev rapporten om organisering av luftambulansetjenesten, slo fast at dagens modell er den beste.

Ønsker ny utredning velkommen

Både Ekspertgruppen og Helse Sør-Øst som gjennomførte evalueringen av anskaffelsesprosessen, foreslo løsninger som skal gjøre tjenesten mindre sårbar ved operatørbytter. Gradvis overtakelse av baser, krav om virksomhetsoverdragelse og tydeligere krav til avtroppende operatør om å sikre en sømløs overgang, vil fjerne alle de utfordringene vi fikk i fanget i 2019, sier Repvik.

Repvik viser også til at Oslo Economics, som fikk i oppdrag å utrede de økonomiske og administrative konsekvensene av ulike modeller for luftambulansetjenesten, pekte på dagens modell som den beste. Avincis er imidlertid ikke fremmed for å etablere en egen stiftelse som kan ivareta driften av tjenesten, dersom staten foretrekker samarbeid med ideelle.

Vi har allerede sett på muligheten for å etablere en ideell stiftelse som kan være operatør av ambulanseflyene, så dette er noe vi kommer til å vurdere dersom staten heller ønsker en slik løsning, sier Repvik.

Avincis er et selskap som spesialiserer seg på luftambulansetjenester, redningsoperasjoner og andre kritiske helsetransporttjenester. Her er en mer detaljert oversikt over selskapet og dets virksomhet:

Historikk

Avincis har en lang historie innen luftbaserte medisinske og redningsoperasjoner. Selskapet har bygget opp en sterk merittliste gjennom flere tiår med drift, og har kontinuerlig tilpasset seg teknologiske fremskritt og endringer i bransjen for å opprettholde høye standarder for pasientsikkerhet og servicekvalitet.

Kjerneverdier

  • Pasientsikkerhet: Avincis legger stor vekt på pasientsikkerhet og kvalitet i alle ledd av tjenesteleveransen. Selskapet benytter avansert teknologi og erfarent personell for å sikre at pasientene får den beste mulig behandlingen under transport.
  • Samarbeid: Avincis samarbeider tett med offentlige helsemyndigheter, sykehus og andre relevante aktører for å sikre en sømløs og effektiv tjeneste.
  • Innovasjon: Selskapet investerer i teknologi og innovasjon for å forbedre operasjonseffektiviteten og pasientbehandlingen. Dette inkluderer bruk av moderne fly og helikoptre utstyrt med avansert medisinsk utstyr.

Ledelse

Ronny Repvik er daglig leder for Avincis i Norge. Under hans ledelse har selskapet styrket sin posisjon som en pålitelig og effektiv leverandør av luftambulansetjenester i Norge. Repvik har uttrykt sterk støtte for tiltak som forbedrer tjenestens robusthet og evne til å håndtere operatørbytter uten å gå på kompromiss med kvaliteten på pasientbehandlingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.