Flyselskap Oneworld

Finnairs signatur blåbærjuice: En Smak av Finland i luften og på bakken

Finnairs signatur blåbærjuice
Finnairs signatur blåbærjuice. Foto: Finnair.

Finsk mat er kjent for sin bruk av ville bær, og Finnair introduserte blåbærjuice som sin signaturdrikk i 2014. Siden da har nesten én million liter blåbærjuice blitt servert på Finnairs flyvninger hvert år.

Blåbær har i de senere år blitt markedsført som en supermat, men for finner har det alltid vært en naturlig del av finsk mat, da det vokser vilt i skogene over hele Finland. Hver sommer er finske skoger fulle av blåbær, og alle kan plukke dem. En forbløffende mengde på 150–200 millioner kilo blåbær plukkes hvert år i Finland. Sannsynligvis har hver finne plukket blåbær, og du kan kjøpe dem i bøtter nesten overalt når de er i sesong i august. Mange finner foretrekker å fryse mesteparten av sitt lager av blåbær og nyte blåbær hele året rundt.

Flyselskapets blåbærjuice produseres av europeiske ville blåbær. Plukket fra Norden og sentraleuropeiske land, avhengig av den årlige avlingen. Det finnes over 30 forskjellige typer blåbær over hele verden. Europeiske ville blåbær, referert til som bærblåbær i noen land, er ville slektninger av dyrkede blåbær som for det meste produseres i USA, Canada, Mexico, Polen og Tyskland. Europeiske ville blåbær er mindre i størrelse, men de inneholder opptil fire ganger flere antioksidanter enn dyrkede blåbær. De har også en mer intens smak og farge. De er blå-lilla farget fra innsiden og ut.

Finnairs signatur blåbærjuice
Foto: Finnair.

Finnairs signatur blåbærjuice fås kjøpt i dagligvare

Mange kunder har spurt om de kan kjøpe vår signatur blåbærjuice på bakken et sted. Den gode nyheten er at reisesultne kunder faktisk kan kjøpe vår signaturdrikk gjennom distribusjon i supermarkeder i Finland. Siden desember 2020 har du kunnet finne vår blåbærjuice i et utvalg av K-Gruppens over 300 dagligvarebutikker i Finland. Denne lanseringen fulgte suksessen med vår lansering av Taste of Finnair ferdigmat inspirert av vår Business Class-meny som våre kunder kunne nyte i komforten av sitt hjem under pandemien.

Blåbærjuice har vært en distinkt del av Finnair-kundeopplevelsen, og den er elsket av mange av våre kunder. Vi ønsket å tilby denne lille delen av Finnair-opplevelsen til våre kunder som lengter etter å reise.

Marika Nieminen, VP for Finnair Kitchen.

Finnairs signatur blåbærjuice
Finnairs signatur blåbærjuice til salgs i dagligvare i Finland. Foto: Finnair.

Den Finnair-merkede blåbærjuicen produseres i Turku, Finland, av Eckes-Granini. Produksjonen skjer med med 100 % fornybar energi. Dessverre for våre internasjonale kunder er vår signatur blåbærjuice for øyeblikket ikke tilgjengelig for internasjonal frakt. Men neste gang du besøker Finland, kan du besøke din nærmeste dagligvarebutikk og hamstre litt til å ta med hjem – den trenger ikke å oppbevares kjølig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.