Flyselskap

Ny flysimulator skal trene fremtidens piloter hos Icelandair

Ny flysimulator
Ny flysimulator skal bidra til opplæring av nye A320 piloter på Saga-øya. Foto: Icelandair.

Icelandair har nylig annonsert en spennende oppgradering i sin treningsinfrastruktur med anskaffelsen av en toppmoderne «full flight» simulator for Airbus A320-familien. Denne nye simulatoren vil spille en viktig rolle i treningen av både nåværende og fremtidige piloter. Den vil også støtte oppstarten av Icelandairs nye Airbus-flåte fra 2025.

Betydningen av ny flysimulator

Vi er glade for å kunngjøre vår nye kontrakt med CAE og fortsette vårt gode samarbeid. Den nye flysimulatoren lar oss fortsette å tilby opplæring i verdensklasse på Island, og det vil gi oss fleksibiliteten og smidigheten som vi trenger for å utvide rutenettverket vårt med nye destinasjoner og utvide pilotgruppen vår deretter. Som en øynasjon er Island sterkt avhengig av lufttransport, og som det ledende flyselskapet anerkjenner vi viktigheten av å ha gode treningsfasiliteter i landet, for å sikre førsteklasses opplæringsmuligheter for våre piloter.

Sylvia Kristin Olafsdottir, Chief Operating Officer i Icelandair

Ny flysimulator
Foto: Icelandair / CAE.

Installasjon og partnerskap

Den nye flysimulatoren fra CAE installeres ved CAE og Icelandairs Flight Training Centre i Reykjavik. Dette senteret er et samarbeid mellom de to selskapene, og simulatoren vil være klar for opplæring innen utgangen av 2025.

Anskaffelsen av denne flysimulatoren for Airbus A320-familien er en betydelig milepæl i vårt partnerskap med Icelandair, og vi ser frem til å støtte pilotopplæringen deres i påvente av deres nye Airbus A321-flåte. Den avanserte teknologien i denne nye flysimulatoren vil gi pilotene ferdighetene og selvtilliten til å fly A321-flyene på en trygg måte og bidra til den kundeopplevelsen som Icelandair er kjent for.

Michel Azar-Hmouda, avdelingsdirektør for kommersiell luftfart i CAE.

Teknologi og fordeler

Den siste generasjonen av «full flight» simulatorer fra CAE designes for å gjenskape fly-egenskapene og systemene til Airbus A320-familien. Utstyrt med høykvalitets lyd- og bildegjengivelse, et realistisk cockpit-miljø og luftdynamikk, vil simulatoren fungere som et viktig treningsverktøy for pilotene. I tillegg til å bli brukt til innledende opplæring, vil flysimulatoren også bli brukt til den gjentakende opplæringen pilotene må gjennomføre to ganger årlig.

Foto: Icelandair.

Om Icelandair

Icelandair er Islands nasjonale flyselskap, og ble stiftet i 1973 ved en sammenslutning av de to konkurrerende islandske flyselskapene Flugfélag Íslands og Loftleiðir. Selskapet har et omfattende rutenett i Norden, Europa og USA, og drar mye nytte av Islands geografiske beliggenhet, som har og gjort Keflavik til en transittlufthavn for passasjerer som reiser mellom USA og ulike byer i Europa. Denne virksomheten står for omtrent halvparten av selskapets operasjoner.

Selskapet opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Bergen og Oslo til Keflavik internasjonale lufthavn utenfor Reykjavík.

Icelandairs røtter dateres tilbake til 1937, ved etableringen av selskapet Flugfélag Aukureyrar. Det nye selskapet startet operasjoner året etter med et lite enmotors fly. I 1940 flyttet selskapet sine hovedkontor fra Akureyri til Reykjavík, og skiftet samtidig navn til Flugfélag Íslands. Samtidig ble det etablert nok et islandsk flyselskap, Loftleiðir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.