Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

Air France-KLM og SAS signerer codeshare- og interline-avtaler

Bruk Fra Star Alliance til Skyteam Air France-KLM og SAS signerer
Foto: Collage.

Air France- og KLM-kunder får tilgang til 33 destinasjoner i Nord-Europa fra SAS’ knutepunkter i København, Oslo og Stockholm fra 1. september 2024. SAS-kunder får tilgang til 33 europeiske destinasjoner fra Air Frances og KLM’s knutepunkter i Paris Charles de Gaulle lufthavn og Amsterdam Schiphol lufthavn. Interline-avtalen dekker Air Frances, KLM’s og SAS’ europeiske nettverk. Air France-, KLM- og SAS-kunder vil kunne opptjene og bruke Miles/Point via lojalitetsprogrammene Flying Blue og EuroBonus.

Air France-KLM og SAS kunngjorde i dag at de har signert codeshare- og interline-avtaler som gjelder for Air France, KLM og SAS. Avtalene inkluderer også gjensidige fordeler i lojalitetsprogrammer. Avtalene trer i kraft 1. september 2024. Samme dag som SAS offisielt blir medlem av SkyTeam-alliansen, som Air France-KLM er stiftende medlem av.

Air France-KLM og SAS signerer codeshare-avtale for europeiske destinasjoner

Codeshare-avtalen dekker en rekke europeiske destinasjoner. Air France- og KLM-kunder får tilgang til 33 destinasjoner i Nord-Europa fra SAS’ knutepunkter i København, Oslo og Stockholm. SAS-kunder får tilgang til 33 destinasjoner i Europa fra Air Frances og KLM’s knutepunkter Paris Charles de Gaulle lufthavn og Amsterdam Schiphol lufthavn. Flere interkontinentale destinasjoner vil bli lagt til avtalen i nær fremtid.

Utvidet reisevalg med interline-avtale

Interline-avtalen dekker Air Frances, KLM’s og SAS’ europeiske nettverk, noe som gir kundene enda flere reisevalg.

Fordeler for lojalitetsprogrammedlemmer

Medlemmer av Flying Blue og EuroBonus, som er lojalitetsprogrammene til Air France-KLM og SAS, vil kunne opptjene og bruke Miles/Point på alle flyvninger fra 1. september 2024. EuroBonus-medlemmer vil også kunne dra nytte av SkyTeam-tjenester og -fordeler, inkludert SkyPriority og loungeadgang.

Uttalelser fra Air France-KLM og SAS

Disse avtalene markerer et viktig steg mot et tett kommersielt samarbeid mellom Air France, KLM og SAS. Når vi kobler sammen våre nettverk og knutepunkter, kan våre kunder dra nytte av et bredt utvalg av europeiske destinasjoner og tjenester av høy kvalitet. Vi ser frem til å videreutvikle samarbeidet og styrke vår posisjon i Skandinavia.

Angus Clarke, Chief Commercial Officer, Air France-KLM

Vi er stolte av i dag å kunne lansere codeshare-flyvninger med vår kommende SkyTeam-partner Air France-KLM. Dette utvider vår tilgjengelighet og gir våre lojale kunder enda flere fordeler. Samarbeidet med Air France-KLM gir store muligheter. Det vil ikke bare tiltrekke nye passasjerer til SAS, men også øke SAS’ globale synlighet og tilgjengelighet. Vi ser frem til et vellykket og langvarig samarbeid.

Paul Verhagen, Chief Commercial Officer i SAS.

Flyvningsfrekvens mellom knutepunktene

Air France og KLM har opptil 200 ukentlige flyvninger mellom sine knutepunkter – Paris Charles de Gaulle lufthavn og Amsterdam Schiphol lufthavn – og SAS’ knutepunkter i København, Oslo og Stockholm.

SAS har opptil 44 flyvninger i uken til Paris Charles de Gaulle fra København, Oslo og Stockholm, og 65 til Amsterdam Schiphol lufthavn.

Flyvninger med avgang fra 1. september 2024 kan nå reserveres på airfrance.com, klm.com, sas.dk og via alle distribusjonskanaler.

Hvordan opptjene EuroBonus poeng
Foto. Air France – KLM

Om Air France-KLM

Air France-KLM-konsortiet er en global aktør med en sterk europeisk base, og dens viktigste forretningsområder er passasjertransport, luftfrakt og flyvedlikehold.

Air France-KLM er en ledende luftfartskonsortium når det gjelder internasjonal trafikk med avgang fra Europa. Det tilbyr sine kunder tilgang til et verdensomspennende rutenett som dekker over 320 destinasjoner takket være Air France, KLM Royal Dutch Airlines og Transavia, hovedsakelig fra sine knutepunkter i Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol.

Flying Blue er Air France-KLM’s lojalitetsprogram med mer enn 24 millioner medlemmer.

Sammen med sine partnere Delta Air Lines og Virgin Atlantic driver Air France-KLM det største transatlantiske joint venture med mer enn 340 daglige flyvninger. Air France-KLM er også medlem av SkyTeam. En allianse som streber etter å gi passasjerer en smidigere reiseopplevelse på hvert trinn av deres reise. 19 medlemsflyselskaper samarbeider på tvers av et omfattende globalt rutenett.

Air France-KLM Group har i 20 år blitt anerkjent som ledende i bransjen innen bærekraftig utvikling og er fast bestemt på å fremskynde overgangen til en mer bærekraftig luftfart.

Om SAS

SAS, Skandinavias ledende luftfartsselskap siden 1946. Selskapet flyr fra sin primære hub i Københavns Lufthavn (CPH), supplert med knutepunkter i Oslo (OSL) og Stockholm (ARN).

Vår misjon er å koble Skandinavia med verden og verden med Skandinavia. SAS flyr hvert år mer enn 25 millioner passasjerer og transporterer 55 tonn gods til 135 destinasjoner i Europa, USA og Asia. Våre over 10.000 engasjerte kolleger samarbeider med partnere og kunder om å omstille luftfarten. Vi har forpliktet oss til å oppnå netto-null utslipp innen 2050, noe som er i tråd med våre grunnleggeres visjonære ånd: “Den eneste tradisjonen som er verdt å bevare, er å gå fra det gamle til det nye”. Innovasjon og samfunnsmessige fremskritt er kjernen i alt vi gjør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.