Flyselskap SAS EuroBonus Star Alliance

Lufthansa vurderer å flytte deler av flåten til Discover og Eurowings

Discover Airlines Discover og Eurowings
Pressefoto: Discover.

Selv om Lufthansa nylig kunne vise til milliardgevinster, ser selskapet ikke spesielt positivt på utviklingen de kommende årene. Nå vurderer Lufthansa en kursendring i “flyfordelingen”, noe som kort sagt betyr at Lufthansa hovedlinje kan bli mindre, og deler av flåten kan bli flyttet til Discover og Eurowings.

Bekymringer i Nord-Amerika-markedet

Det viktige Nord-Amerika-markedet har gitt Lufthansa store inntekter de siste to årene. Høy etterspørsel og høye billettpriser har bidratt til dette. Nå ser Lufthansa økt kapasitet og sterk konkurranse, blant annet fra IAG. I tillegg merkes ikke lenger koronaeffektene på etterspørselen. Spesielt forretningsreisende har ikke kommet tilbake til nivåene før pandemien.

Økt etterspørsel etter premiumseter

Privatreisende har opprettholdt en sterk etterspørsel etter premiumseter. Etterspørselen er uavbrutt, men den er også veldig sesongbasert. Sommeren har høyere etterspørsel enn vinteren, noe som skaper utfordringer. Selv om Lufthansa kjente til disse effektene før krisen, er de nå mer uttalt.

Omfordeling av fly

Lufthansa vurderer å omfordele fly innen konsernet. Discover Airlines og Eurowings kan bli styrket ved å overta flere fly fra Lufthansa. Disse flyselskapene er mer fleksible og rettet mot privatkunder.

Lavere kostnader og økt lønnsomhet

Discover Airlines og Eurowings har lavere enhetskostnader enn Lufthansa. De kan derfor operere billigere på visse ruter. Discover Airlines har allerede overtatt langdistanseruter til USA for Lufthansa. Selskapet, som opprinnelig er et ferieflyselskap, kan operere mindre trafikkerte ruter lønnsomt.

Discover og Eurowings – oppsummert

Eurowings og Discover Airlines er begge en del av Lufthansa Group, men de har ulike fokusområder. Eurowings er et lavprisselskap som betjener korte og mellomlange ruter, hovedsakelig innen Europa, med et fleksibelt produktutvalg. Discover Airlines fokuserer på feriedestinasjoner og tilbyr et bredere spekter av tjenester og komfortnivåer for langdistanseflyvninger. Begge selskapene deltar i Lufthansa Groups lojalitetsprogram, Miles & More, og de spiller en viktig rolle i konsernets strategi for å betjene ulike segmenter av reisemarkedet.