Flyselskap

Neste uke vil det hagle nye flybestillinger

Nye flybestillinger
Innfellbare Winglets – Boeing 777X – Illustrasjon: Boeing.

På mandag starter Farnborough Airshow sørvest for London. Før arrangementet har Boeing endelig kunngjort at de nå har startet sertifiseringen av 777-9. Dessverre vil ikke den amerikanske flyprodusenten vise frem det nye jetflyet på arrangementet. Flere flyselskaper vil imidlertid plassere nye flybestillinger på årets Airshow. Prognoser indikerer at det kan dreie seg om flere hundre maskiner.

Farnborough Airshow 2024

Dette arrangementet finner sted hvert andre år, og i år avholdes Farnborough Airshow fra 22. til 26. juli. Arrangørene forventer 75.000 besøkende og rundt 1200 utstillere. Naturligvis vil også Boeing være til stede. Amerikanerne har imidlertid valgt å ikke vise frem den nye Boeing 777X eller de nyere 737 MAX7- og MAX10-modellene. Samtidig har de begynt med flytester for sertifisering av 777-9, som fant sted forrige uke under tilsyn av luftfartsmyndigheten FAA.

Nye flybestillinger – utviklingen av 777X

Arbeidet med å modernisere Triple Seven-serien har pågått siden 2013 og har blitt forsinket flere ganger. Nå har Boeing tatt et steg videre og kan gjennomføre de nødvendige flytestene. Selskapet har uttalt at dette vil være de grundigste kommersielle flytestene noen gang.

Forventninger til nye bestillinger

Selv om det nye 777-modellen ikke vil være fysisk til stede, vil det være et stort tema på flyshowet, og man forventer nye bestillinger. Det vil komme flere meldinger om nye flybestillinger neste uke. Et analysefirma anslår at opptil 1.200 nye fly kan bli bestilt eller opsjonert i år. Disse bestillingene vil komme ikke bare fra leasingselskaper, men også fra flere store flyselskaper.

Store forventninger til flyselskaper

Man forventer at Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines vil øke sine eksisterende bestillinger. Det er også høye forventninger til flyselskaper fra Golf- og Bosporus-regionene, inkludert Riyadh Air, Flyadeal og El Al. Blant europeiske kandidater finner vi Air France, Iberia og Virgin Atlantic, samt flere selskaper fra Asia.