Flyselskap Rutenytt Star Alliance

Arlanda får en rute til Tokyo

rute til Tokyo
Foto: ANA.

Det var på gang allerede før pandemien, men ble avblåst. Nå starter ANA trafikk mellom Tokyo og Arlanda med trafikkstart i januar neste år.

ANA med Stockholm rute til Tokyo

ANA, All Nippon Airways, er Japans største regulære flyselskap. En rute til Stockholm har vært planlagt lenge, da Tokyo er en av de store interkontinentale destinasjonene Arlanda mangler direkteforbindelse til. Før pandemien var det til og med en tidtabell klar, men Covid-19 stoppet ruten den gangen. Den 31. januar blir det premiereflygning fra Haneda flyplass i Tokyo til Stockholm. Deretter trafikkeres ruten tre ganger i uken: tirsdager, fredager og søndager, trolig med en Boeing 787. ANA var lanseringskunde for Dreamlineren og har i dag verdens største flåte av B787.

Betydning for den svenske flymarkedet

– Det finnes stor tillit til det svenske flymarkedet, og ANAs satsing på en direkte rute fra Stockholm Arlanda Airport til Tokyo Haneda er et tydelig tegn på dette. ANA vil spille en viktig rolle i å knytte Sverige sammen med Japan og andre veletablerte markeder i Asia. Swedavias fremste mål er å øke tilgjengeligheten mellom Sverige og verden, noe ANAs store nettverk vil bidra til, sier Jonas Abrahamsson, administrerende direktør og konsernsjef for Swedavia.

Økte reisealternativer

I tillegg til å være en direkte rute til Tokyo, åpner dette muligheter for å fly videre på ANAs omfattende nettverk av flyruter i Asia og den sørlige delen av Stillehavet.

Om ANA

ANA, All Nippon Airways, ble grunnlagt i 1952. Flyselskapet har vokst til å bli Japans største flyselskap når det gjelder både flåte og antall destinasjoner. Selskapet har hovedkontor i Tokyo og opererer fra de to største flyplassene i byen, Narita og Haneda. ANA er kjent for sin høye servicekvalitet og er et medlem av Star Alliance, noe som gir passasjerene tilgang til et globalt nettverk av destinasjoner. ANA var det første flyselskapet som tok i bruk Boeing 787 Dreamliner, og har i dag den største flåten av denne flytypen i verden.