Flyplass SAS EuroBonus SkyTeam

Korean Air forplikter seg til inntil 50 Boeing Widebodies

Korean Air forplikter
Foto: Boeing.

Korean Air har kunngjort sin intensjon om å kjøpe opptil 50 av Boeings drivstoffeffektive widebody-fly, inkludert 20 777-9 og 20 787-10 med opsjoner på ytterligere 10 av den største 787 Dreamliner-varianten. Denne betydelige investeringen markerer et viktig skritt i flyselskapets strategi for å utvide og oppgradere sin flåte.

Fornyelse og vekst

Valget av 777-9 og 787-10 støtter Korean Airs planlagte vekst og fornyelse av flåten i størrelse, rekkevidde og kapasitet. Disse flyene vil gjøre det mulig for flyselskapet å nå høyt etterspurte markeder i Europa og Nord-Amerika. I tillegg til populære regionale ruter i Asia. Denne fleksibiliteten er spesielt viktig med tanke på den forventede fusjonen med Asiana Airlines.

Walter Cho, styreleder og administrerende direktør i Korean Air, uttalte. “Tilførselen av Boeing 777-9 og 787-10 fly markerer en betydelig milepæl i vår strategiske målsetting om å utvide og oppgradere vår flåte. Denne investeringen understreker vårt engasjement for å tilby en førsteklasses flyopplevelse. Disse nye flyene vil heve passasjerkomforten og forbedre operasjonell effektivitet, samtidig som de reduserer karbonutslippene betydelig.”

Teknologiske fordeler

777-9 kan romme 426 passasjerer i en to-klasse konfigurasjon med en rekkevidde på 13 500 km. Boeing 787-10 kan transportere opptil 336 passasjerer med en rekkevidde på 11 730 km. Disse flyene inneholder avanserte teknologier fra 787 Dreamliner-familien, inkludert nye vinger i karbonfiberkompositt og motorer som gir 10 % bedre drivstoffeffektivitet, CO2-utslipp og driftskostnader enn konkurrentene.

Stephanie Pope, president og administrerende direktør i Boeing Commercial Airplanes, uttalte: “Vi er beæret over at Korean Air har valgt våre største og mest effektive widebody-fly for å legge kapasitet til sitt globale nettverk. Boeing-fly har spilt en integrert rolle med Korean Air de siste 50 årene, og 777X og 787 Dreamliner vil fortsette å støtte flyselskapets langsiktige mål for bærekraft og vekst.”

Korean Air forplikter se til fremtidige planer

Korean Air fortsetter å optimalisere sitt globale rutenettverk og har som mål å opprettholde sin status som et ledende globalt flyselskap. De nye 787-10-flyene vil inneholde nye business class-suiter og Wi-Fi-tilgang, noe som ytterligere vil forbedre flyselskapets prisbelønte ombordtjeneste.

Korean Airs Aerospace Division leverer for tiden komponenter til 787-programmet, inkludert modellens unike vingespiss. Leverandøren produserer også deler til flere andre Boeing-fly, inkludert 737 MAX, 767 og 777.

Oppsummering

Denne investeringen fra Korean Air representerer en betydelig forpliktelse til å forbedre passasjeropplevelsen og operasjonell effektivitet, samtidig som den støtter bærekraftig luftfart. Med den forventede fusjonen med Asiana Airlines på horisonten, er dette et strategisk skritt for å styrke flyselskapets posisjon i det globale markedet.

Kilde: Pressemelding Boeing.