Flyselskap

Lufthansa Technik og Boeing signerer lisensavtale for 787 Dreamliner kabinmodifikasjoner

Lufthansa Technik og Boeing inngår stor avtale. Pressefoto: Lufthansa Technik.

Lufthansa Technik kunngjorde i dag en avtale som utpeker Lufthansa Technik som det første Boeing-lisensierte service-senteret (BLSC) for kabinmodifikasjoner på 787 Dreamliner-fly. Dette gir markedet flere valgmuligheter og økt kapasitet.

Som BLSC er Lufthansa Technik lisensiert til å utføre interiørmodifikasjoner på 787 som en ekstern MRO-tjenesteleverandør (maintenance, repair and overhaul). “Vi er glade for å kunne tilby økt kapasitet for interiørmodifikasjoner til 787-eiere og operatører ved å utpeke Lufthansa Technik som et Boeing Lisensiert Service Senter. Gjennom dette nye samarbeidet vil kundene dra nytte av Lufthansa Techniks tiår med MRO-erfaring og kjennskap til 787-plattformen,” sa Doug Backhus, visepresident for Boeing Cabins, Modifications and Maintenance.

Fleksible løsninger for flyselskaper

Operatører, leasingselskaper og andre selskaper med behov for kabinmodifikasjoner på 787 vil nå ha muligheten til å samarbeide med Lufthansa Technik. Som et BLSC for 787-kabinmodifikasjoner kan Lufthansa Technik designe et nytt kabininteriør, levere tilhørende ingeniørtjenester og utføre integrasjonen i henhold til kundens ønsker. Sammen med lisensen gitt av Boeing, vil Lufthansa Technik også dekke sertifiseringen av modifikasjonsprosjektene. Kabinmodifikasjonene på det populære langdistanse widebody-flyet vil bli utført på et av MRO-leverandørens globale nettverksfasiliteter.

Styrking av Markedsposisjonen

“Dette er en stor anerkjennelse fra Boeing av Lufthansa Techniks fremragende kabinmodifikasjonstjenester. Kunder som ønsker å modifisere interiøret på deres Dreamliner, vil kunne finne hele spekteret av tjenester hos oss. Som Boeings lisensierte servicesenter for kabinmodifikasjon av 787, er vi glade for å bidra med vår ekspertise på dette området og å skape ekstra kapasitet i markedet som verdens største MRO-leverandør,” sa Harald Gloy, Chief Operating Officer hos Lufthansa Technik.

Foto: Lufthansa

Lufthansa Technik og Boeing – fremtidige Prosjekter

De to partene vil fortsette å gjøre nødvendige forberedelser for å gjøre det mulig for Lufthansa Technik å starte sitt første 787-kabinmodifikasjonsprosjekt i 2025. BLSC vil utfylle Boeings eksisterende tilbud for 787-interiørmodifikasjoner med ekstra kapasitet for markedet. Denne avtalen om 787-kabinmodifikasjoner følger fullføringen av den første basisvedlikeholdshendelsen på en 787 Dreamliner i april ved Lufthansa Technik Malta

Lufthansa Technik er et ledende internasjonalt selskap innen vedlikehold, reparasjon og overhaling (MRO) av fly. Selskapet er en del av Lufthansa Group og har hovedkontor i Hamburg, Tyskland. Lufthansa Technik tilbyr en omfattende portefølje av tjenester som inkluderer vedlikehold av flymotorer, komponenter og flyskrog, samt teknisk støtte og ingeniørtjenester for flyselskap over hele verden.

Tjenester og kompetanse

Lufthansa Technik spesialiserer seg på:

  • Vedlikehold og Reparasjon: Selskapet utfører rutinemessig vedlikehold, reparasjoner og overhalinger på en rekke flytyper, inkludert både kommersielle og private jetfly.
  • Ingeniørtjenester: Lufthansa Technik tilbyr ingeniørtjenester som modifikasjoner og oppgraderinger av fly, inkludert kabininteriør, avionic-systemer og strukturelle endringer.
  • Komponenttjenester: Dette inkluderer vedlikehold, reparasjon og logistikk for flykomponenter som understell, hydraulikk, elektronikk og motorer.
  • Digitalisering: Selskapet investerer tungt i digital teknologi og innovasjon, inkludert bruk av dataanalyse for å forbedre vedlikeholdsprosesser og redusere kostnader for kundene.

Globalt nettverk

Lufthansa Technik opererer et globalt nettverk av vedlikeholdsanlegg, med lokasjoner i Europa, Amerika, Asia og Midtøsten. Dette nettverket gjør det mulig for selskapet å tilby raske og effektive tjenester til flyselskaper over hele verden.

Kunder og partnerskap

Lufthansa Technik betjener en bred kundebase som inkluderer store internasjonale flyselskaper, regionale operatører, cargo-selskaper, og private jetflyeiere. Selskapet samarbeider også med flyprodusenter som Boeing og Airbus for å levere spesialtilpassede løsninger og modifikasjoner.

Innovasjon og bærekraft

Lufthansa Technik er kjent for sitt fokus på innovasjon og bærekraft. Selskapet jobber kontinuerlig med å utvikle nye teknologier og metoder for å forbedre effektiviteten og redusere miljøpåvirkningen av flyvedlikehold.

For mer informasjon kan du besøke Lufthansa Techniks offisielle nettside.