Flyselskap Oneworld

British Airways lanserer nytt sikkerhetsvideo i klassisk britisk stil

klassisk britisk stil
Foto: British Airways.

British Airways har lansert sin nye sikkerhetsvideo, “A British Original Period Drama”, under Farnborough International Airshow 2024. Videoen er inspirert av kjente britiske periodedramaer fra litteratur, TV og film. I filmen har mer enn 40 av flyselskapets ansatte i hovedrollene.

En ny tilnærming til sikkerhet

For å holde passasjerene engasjerte med viktige sikkerhetsmeldinger, har British Airways valgt å forny sikkerhetsvideoen med et tema som appellerer til både britiske og internasjonale seere. Videoen viser herskap og tjenere fra en svunnen tid som blir avbrutt av nåtidens British Airways-ansatte som gir sikkerhetsinstruksjoner.

I en av scenene beundrer en sosietetskvinne fra 1800-tallet en “bevegelig bildemaskin”, som vi i dag kjenner som en bærbar datamaskin, før hun blir minnet om å lagre elektroniske enheter før avgang. Karakterene i videoen viser sin forvirring over moderne innretninger, som når en vedlikeholdslærling forklarer at “Nei, frue. Det er en British Airways A350.”

klassisk britisk stil
Foto: British Airways.

Involvering av ansatte og kjente filmsteder

Filmen inneholder mer enn 40 ansatte fra ulike avdelinger i British Airways, inkludert piloter, kabinbesetning, ingeniører og flyplasspersonale. Innspillingen fant sted på storslåtte britiske eiendommer som Hatfield House i Hertfordshire og Englefield House Estate i Berkshire.

Regissøren Sharon Maguire, kjent for “Bridget Jones’s Diary”, valgte til å regissere den fem minutter lange videoen. Maguire ble valgt på grunn av sin evne til å formidle britisk humor på en måte som engasjerer et globalt publikum.

 

Uttalelser fra ledelsen og deltakere

Calum Laming, Chief Customer Officer i British Airways, uttalte: “Disse videoene formidler viktig sikkerhetsinformasjon, og det er avgjørende at vi gjør alt vi kan for å holde kundene engasjerte. Periodedrama med litt humor virket som det perfekte valget for å oppnå dette.”

Sharon Maguire sa: “Vi samlet et drømmeteam av bransjelegender for denne videoen. Vi kunne ikke ha gjort det uten dem, og ideen skapt av de talentfulle teamene hos Uncommon og British Airways var fantastisk.”

Helen Lau, en First Officer i British Airways som spiller seg selv i videoen, delte: “Som First Officer er jeg vanligvis i cockpiten under sikkerhetsbriefingen, så å vite at jeg vil vises på videoen i kabinene føles veldig surrealistisk.”

Britisk talent og design

Kostymene benyttet i videoen er designet av den tre ganger Oscar®-vinnende britiske kostymedesigneren Jenny Beavan. Ansatte jobbet også med den kjente dialektcoachen Jill McCullough for å perfeksjonere aksentene sine.

Kunder som flyr med British Airways, kan nyte menyer med det beste av britisk mat, underholdning med britiske talenter, og produkter designet av britiske leverandører.

British Airways fortsetter å sette standarden for flysikkerhet og kundeservice. Ved å kombinere underholdning og viktig sikkerhetsinformasjon på en unik og engasjerende måte.