Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

Aerolíneas Argentinas og SAS signerer interline-avtale

Tre milliarder i tap Aerolíneas Argentinas
Dette skulle være SAS sitt flaggskip på long-haul – Airbus A350-900 Foto: SAS.

Forbedret forbindelse mellom Sør-Amerika og Nord-Europa. Aerolíneas Argentinas og SAS har inngått en interline-avtale som trådte i kraft denne måneden. Denne avtalen utvider forbindelsesmulighetene for det søramerikanske flyselskapet til destinasjoner i Nord-Europa.

Enklere reiseopplevelse for passasjerene

Nå kan passasjerer som flyr med Aerolíneas Argentinas til Roma, enkelt videreforbinde seg til SAS-flyvninger til København og Stockholm. Samtidig kan reisende fra Danmark og Sverige fortsette sin reise til Argentina med Aerolíneas Argentinas.

Med en enkelt billett kan reisende fullføre hele reisen uten problemer, fra innsjekking på avreiseflyplassen til ankomst på endelig destinasjon, takket være vårt effektive gjennomgående innsjekkingssystem. Ved mis-connections som skyldes noen av flyselskapene involvert i billettreisen, garanterer vi ombooking av passasjerer, slik at de når sin endelige destinasjon uten avbrudd.

Aerolíneas Argentinas i en pressemelding.

Rutenettverk og flyflåte hos Aerolíneas Argentinas

Flyselskapet opererer seks ukentlige flyvninger mellom Buenos Aires og Roma med Airbus A330-200 fly, og tilbyr 1 632 seter per uke i hver retning. Denne avtalen speiler den som ble inngått med chilenske Sky Airline, som gir reisende tilgang til 61 innenlandsdestinasjoner i Argentina, Chile og Peru. Andre destinasjoner i Amerika – som Sky’s A321 Lima-Miami – vil bli lagt til i en andre fase.

SAS opererer en daglig flyvning fra Stockholm til Roma med en blanding av A320 og A320neo fly og elleve ukentlige flyvninger fra København ved bruk av A320neo og Embraer E195 fly, og tilbyr 3 146 seter per uke hver vei.

Medlem av SkyTeam-alliansen

Fra 1. september 2024 vil SAS slutte seg til SkyTeam-alliansen (den samme som Aerolíneas Argentinas), etter at Air France-KLM-gruppen kjøpte en 20% eierandel i fjor oktober.

Litt om Aerolíneas Argentinas

Flyselskapet er det største flyselskapet i Argentina og en av de ledende i Sør-Amerika. Selskapet ble grunnlagt i 1950 og har siden utviklet et omfattende rutenettverk både innenlands og internasjonalt. Flyflåten består hovedsakelig av Airbus A330-200, Boeing 737-800, og Embraer E190. Aerolíneas Argentinas er kjent for sitt fokus på kundeservice og pålitelighet, og selskapet spiller en viktig rolle i å knytte Argentina til resten av verden.

Med den nye interline-avtalen med SAS, styrker Aerolíneas Argentinas sin posisjon som en nøkkelaktør i det globale luftfartsmarkedet, og gir sine passasjerer enda flere reisemuligheter.