Flyplass Oneworld Økonomi SkyTeam Star Alliance

Heathrow flyplass rapporterer overskudd og nytt samarbeid med ny Regjering

Flystansen Heathrow Flyplass
Foto: Pixabay.

Heathrow flyplass rapporterer et overskudd for første halvår av 2024, drevet av sterk passasjertrafikk til tross for en mindre nedgang i omsetningen. Mellom januar og juni håndterte flyplassen 39,8 millioner passasjerer, opp fra 37,1 millioner i samme periode i fjor. Dette bidro til et justert resultat før skatt på 178 millioner pund (ca. 2,34 milliarder NOK), en betydelig forbedring fra et tap på 139 millioner pund (ca. 1,83 milliarder NOK) året før.

Selv om omsetningen falt med 2,9 prosent til 1,69 milliarder pund (ca. 22,3 milliarder NOK), opprettholder Heathrow sin optimisme og justerer ikke sin helårsprognose. Flyplassens ledelse er imidlertid bekymret for byråkratiske og skattemessige utfordringer som kan påvirke konkurranseevnen sammenlignet med andre europeiske flyplasser. Heathrow oppfordrer derfor den nye statsministeren, Keir Starmer, til å støtte luftfartssektoren.

Foto: Heathrow Airport.

Vi er glade for den nye regjeringens anerkjennelse av Heathrows rolle i å drive vekst over hele landet.   Vi ser frem til å samarbeide med ministrene for å sikre at vi presterer på topp og beholder vår globale stilling.

Thomas Woldbye, Heathrows administrerende direktør

 

Heathrow Flyplass: En Historisk Oversikt

London Heathrow, offisielt kjent som London Heathrow Airport, åpnet i 1946 og har siden utviklet seg til å bli en av verdens travleste flyplasser. Den begynte som en liten militærflyplass under andre verdenskrig og ble senere omgjort til en sivil flyplass. På 1950-tallet opplevde Heathrow en betydelig utvidelse, inkludert bygging av flere terminaler for å håndtere økende internasjonal trafikk.

I dag betjener Heathrow over 80 millioner passasjerer årlig og er et sentralt knutepunkt for internasjonal reise og handel. Flyplassen har fire terminaler som betjener et bredt spekter av internasjonale og nasjonale flyvninger.

Heathrow har også vært en pådriver for bærekraftig luftfart, med investeringer i miljøvennlige tiltak som støyreduksjon og utslippskutt. Flyplassen har satt ambisiøse mål for å redusere sitt karbonavtrykk og fortsette å være en ledende aktør innenfor global luftfart.

Heathrow-sjef: Tredje rullebane tidligst om 10-15 år

Transport til og fra flyplassen

Togforbildelser fra flyplassen
Heathrow lufthavn betjenes av et stort utvalg rutegående trafikk. I tillegg til langdistanse-, lokal- og ekspressbusser, trafikkerer undergrunnsbanens Piccadilly-linje tre stasjoner; Heathrow Terminal 2, 3, Heathrow Terminal 4, og Heathrow Terminal 5. Piccadilly-linjen tar lengre tid en andre togtilbud, men kjører til gjengjeld gjennom noen av de mest populære turistdestinasjonene i det sentrale London, og er langt rimeligere enn de andre tilbudene. Flytogtilbudet Heathrow Express betjener de samme stasjonene, og kjører til Paddington i det sentrale London på 15 minutter. Lokaltoget Heathrow Connect betjener også flyplassen, og følger den samme ruten inn til London sentrum, men stopper ved stasjoner underveis, og har rimeligere billetter. Elizabeth linjen betjener terminal 4 og 5 og stopper ved stasjoner på vei inn til sentrum av London.