Flyselskap

Pan Am er tilbake med luksuriøs 12-dagers verdens reise

Foto: Pan Am World Airways

Pan Am, det legendariske flyselskapet fra luftfartens gullalder, gjør et glamorøst comeback. Dette skjer med lanseringen av en ny privat jetreise. Selskapet har kunngjort en eksklusiv 12-dagers reise som følger flyselskapets opprinnelige transatlantiske ruter.

Turen ledes av Craig Carter, administrerende direktør for Pan American World Airways. Denne luksuriøse reisen går fra 27. juni 2025 til 9. juli, med start i New York og stopper i Bermuda, Lisboa, Marseille, London og Foynes i Irland før den vender tilbake til New York. Det er bare å krysse av i kalenderen.

Pan Am: En historie om glamour og innovasjon

Pan American World Airways avsluttet driften i desember 1991 etter 65 år i luftfarten. På 50- og 60-tallet var Pan Am et symbol på glamour og pionerarbeid innen flyreiser. Flyselskapet ble kjent som favorittflyet for kjendiser som Beatles og fiktive karakterer som James Bond. Nå er Pan Am tilbake, og tilbyr en luksuriøs opplevelse for nostalgiske reisende og nye eventyrere.

Pan Am er tilbake
Kilde: GCMap.com

Eksklusiv reise med privatjet

Foto: KRISTJÁN MAACK/PAN AMERICAN WORLD AIRWAYS

Den høytsvevende opplevelsen er begrenset til 50 gjester. Reisende vil fly med en privat chartret Boeing 757-200, utstyrt med business class-seter som kan legges flatt. Underveis vil passasjerene nyte kontinental mat og åpen bar. Reisen inkluderer også opphold på luksushoteller som Savoy i London, Four Seasons Ritz i Lisboa og Rosewood Bermuda.

Pan Am er tilbake
Screenshot

Spesielle arrangementer og opplevelser

En rekke spesielle arrangementer er planlagt for denne reisen. Reisen vil begynne og avsluttes med gallakvelder på det nyrenoverte Waldorf Astoria Hotel i New York City. Et av høydepunktene er en middag på Flying Boat and Maritime Museum i Foynes, hvor verdens eneste B314 Flying Boat-replika er lagret. Prisen for reisen starter på $59,950 per person for dobbeltrom (ca. 621 000 NOK) eller $65,000 for enkeltrom (ca. 674 000 NOK). Bestillingen inkluderer flyvninger, overnatting, de fleste måltider og drikkevarer, samt Pan Am-merchandise for deltakerne.

En balansegang mellom fortid og fremtid

Craig Carter uttalte på Pan American World Airways sin Instagram-side at relanseringen av Pan Am krever en nøye balanse mellom å hedre selskapets rike historie og å innovere for fremtiden. Målet er å resonere med både gamle fans og nye kunder. Han la til at den første “Tracing the Transatlantic” reisen er den første av mange eksklusive temaflyvninger tilbake i luksusreisemarkedet.

Fremtidsplaner

Ifølge Forbes planlegger Pan Am allerede en ny verdensomspennende reise for 2027, for å markere selskapets 100-årsjubileum.

Pan Am er tilbake i luftfarten, klar for takeoff og tilbyr en enestående reiseopplevelse for de som ønsker å oppleve glamouren fra luftfartens gullalder.

Pan American World Airways, grunnlagt i 1927, har en arv fylt med “første”, og registrerte mange unike flyvninger, ruter og fly, alt drevet av den utrolige visjonen til grunnleggeren Juan Trippe. Det finnes rett og slett ingen annet flyselskap som har bidratt til utviklingen av global luftfart med samme innvirkning og innflytelse som Pan Am gjorde.

Den 28. juni 1939 startet flyselskapet sine første kommersielle passasjerflyvninger over Atlanterhavet. Følgende det som ble kjent som den sørlige ruten, fløy det fra New York City med stopp i Bermuda, Azorene, Lisboa, Portugal og Marseille, Frankrike. Innen 8. juli ble den nordlige ruten innviet, fra New York til London via Newfoundland, Canada og Foynes, Irland.