Flyselskap Strawberry

Rekordmåned for Norwegian-konsernet med 2,85 millioner passasjerer i juli

sterk etterspørsel etter reiser i høstferien sommersesongen 2023 Over en million Norwegian flyr over 270 Bravissimo Tromsø og København CharterreiserRekordmåned for Norwegian
Pressefoto: Norwegian.

Norwegian og Widerøe opplever solid passasjervekst i juli. Rekordmåned for Norwegian-konsernet med 2,85 millioner passasjerer i juli.

Norwegian og Widerøe leverte sterke trafikktall i juli, med totalt 2 857 128 reisende. For Norwegian var dette en økning på 9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, noe som resulterte i det høyeste antallet passasjerer siden 2019. Widerøe oppnådde også imponerende resultater med en betydelig økning i fyllingsgraden.

Rekordmåned for Norwegian

Norwegian fraktet 2 526 093 passasjerer i juli, en vekst på 9 prosent fra juli 2023. Dette markerer selskapets høyeste antall passasjerer siden før pandemien. Konsernsjef Geir Karlsen uttrykte sin tilfredshet med resultatene.

– Jeg er veldig fornøyd med den gode jobben alle våre kollegaer har gjort gjennom det som er årets travleste reisemåned. Innsatsen reflekteres i tallene våre for juli, som blant annet inkluderer rekord i antall passasjerer siden før pandemien, sier Karlsen.

Norwegians kapasitet (ASK) var 4 068 millioner setekilometer, en økning på 10 prosent fra samme periode i fjor. Faktisk passasjertrafikk (RPK) nådde 3 763 millioner setekilometer, også en økning på 10 prosent. Fyllingsgraden økte med 0,1 prosentpoeng fra juli 2023 til 92,5 prosent, en forbedring på 8 prosent fra måneden før. Punktligheten var på 67,6 prosent, noe som var en nedgang på 5,6 prosentpoeng fra fjoråret, men 93 prosent av flyvningene ankom innen 60 minutter etter oppsatt landingstidspunkt. Restriksjoner i europeisk luftrom og høyt trafikkvolum bidro til forsinkelser i juli.

Sterke tall også for Widerøe

Widerøe leverte også imponerende resultater i juli med 331 035 passasjerer. Fyllingsgraden økte med 4 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor og landet på rekordhøye 83,5 prosent for juli.

– Vi er fornøyde med at Widerøe fortsetter å levere gode tall måned etter måned. Fyllingsgraden for juli var den høyeste Widerøe noen gang har hatt i juli måned, sier Geir Karlsen.

Widerøes kapasitet (ASK) var 201 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 168 millioner setekilometer.

Fremover

Med en solid bookingtrend for august og utover høsten ser Norwegian og Widerøe frem til å fortsette den positive utviklingen. Begge selskapene jobber kontinuerlig med å forbedre sine produkter og tjenester for å møte kundenes behov på best mulig måte.