Flyselskap

SAS har ikke råd til å redusere arbeidstiden

Ny lønns-strid i SAS redusere arbeidstiden
Illustrasjonsfoto: SAS.

Streiken blant SAS’ kabinpersonale i Norge fortsetter. Situasjonen blir stadig mer komplisert. LO og Parat varsler en betydelig opptrapping av streiken fra onsdag. Dette øker presset på SAS.

Krav om lønnsøkning og redusere arbeidstiden

Kabinpersonalet krever både lønnsøkninger og endringer i arbeidstiden. SAS har tilbudt en lønnsøkning på over 5,2 %. Likevel mener selskapet at redusert arbeidstid blir for dyrt. SAS Norges sjef, Kjetil Håbjørg, bekrefter dette. Han sier selskapet ikke har råd til den ekstra kostnaden.

Økonomisk press på SAS

– SAS har ikke ryggrad til å bære det, sier Håbjørg i et intervju med E24. Han understreker at lønnsøkninger allerede er en utfordring. Å endre arbeidstiden vil påføre SAS kostnader de ikke kan håndtere.

Streiken kommer på et svært ubeleilig tidspunkt. SAS sliter med store økonomiske utfordringer. Selskapet er i en kostbar Chapter 11-prosess i USA. De venter på nye eiere. Dette legger ytterligere press på økonomien deres.

Forhandlinger uten løsning

Forhandlingene mellom partene har ikke ført til en løsning. Onsdag gjenopptok de møtene, men uten betydelig fremgang. Dette skaper økende frustrasjon blant de streikende. SAS prøver samtidig å navigere gjennom en allerede utfordrende økonomisk situasjon.

Konsekvenser for SAS fremtid

Streiken og mangel på løsning øker usikkerheten rundt SAS’ fremtid. Selskapet står allerede overfor betydelige økonomiske utfordringer. Hvis streiken eskalerer, kan det få alvorlige konsekvenser. Dette vil påvirke SAS’ operasjoner og omdømme. Det kan også svekke deres evne til å tiltrekke seg nye investorer og sikre finansiering.

For mer informasjon, les hele artikkelen på E24 her.