Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

SAS har sluttført Konkursbehandlingen: En ny æra starter

Bruk Fra Star Alliance til Skyteam Konkursbehandlingen
Foto: Collage.

SAS har nå fullført sin restruktureringsprosess og er ute av konkursbeskyttelse både i USA og Sverige. Dette markerer starten på en ny æra for flyselskapet, som har sikret seg 1,2 milliarder dollar i ny kapital.

SAS har styrket sin kapitalstruktur betydelig, og selskapet står nå bedre rustet til å møte fremtiden. I tillegg til å ha sikret ny kapital, har SAS også inngått en allianse med SkyTeam, noe som skal gi et enda bedre tilbud til kundene. Med en dedikert ledelse og et nytt styre, hvor Kåre Schultz blir styreleder, er selskapet klare til å bygge videre på sitt nye fundament.

Historisk dag for SAS

Konsernsjef Anko van der Werff beskriver dette som en historisk dag for SAS. Han uttrykker stor takknemlighet for det konstruktive samarbeidet med kreditorer og partnere, samt støtten fra styret og engasjementet i organisasjonen.

Redusert gjeld og økt lønnsomhet

Gjennom konkursprosessen har SAS redusert gjelden med to milliarder dollar, optimalisert flyflåten, og inngått avtaler med nøkkelinteressenter. Selskapet har også sikret en exitfinansiering på 1,2 milliarder dollar, som inkluderer ny unotert egenkapital og sikret konvertibel gjeld.

SAS rapporterer om positiv utvikling i passasjertrafikken, med 18 millioner reisende så langt i regnskapsåret, en økning på 6,5 prosent fra året før. I juli oppnådde SAS sin høyeste månedlige lønnsomhet noensinne, og selskapet er på vei til å nå sitt mål om årlige kostnadsreduksjoner på rundt 7,5 milliarder svenske kroner.

En lang og kompleks prosess

SAS søkte om konkursbeskyttelse i juli 2022 etter en omfattende pilotstreik. De siste to årene har selskapet vært gjennom en krevende, domstolsstyrt konkursprosess for å sikre overlevelse.

Nå som restruktureringen er fullført, overtar Castlelake, Air France-KLM, Lind Invest og den danske staten kontrollen over SAS. Dette skiftet innebærer også at SAS forlater Star Alliance og slutter seg til SkyTeam.

Med nye eiere og en frisk kapitalstruktur er SAS klare til å møte fremtiden, med mål om å styrke sin posisjon som et ledende flyselskap i Europa.

4o