Flyselskap Strawberry

Norwegian ønsker velkommen Regjeringens beslutning om å avskaffe flypassasjeravgiften

2 milliarder i resultat norwegian-konsernet Norwegian Reward Priority velkommen Regjeringens
Foto. Norwegian.

I dag kunngjorde den svenske regjeringen en etterlengtet nyhet som vil gi et betydelig løft til flybransjen i Sverige: Flypassasjeravgiften avskaffes. Under en pressekonferanse hvor regjeringen la frem budsjettforslag for å stimulere til økonomisk vekst, ble det klart at avgiften, som har vært omdiskutert siden den ble innført, nå fjernes. Denne avgjørelsen vil frigjøre ressurser som kan brukes til å fremme en bærekraftig utvikling innen flysektoren.

En betydelig seier for flybransjen

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian. velkommen Regjeringens
Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian. : Pressefoto. Norwegian.

Det er fantastisk at regjeringen har besluttet å fjerne flypassasjeravgiften. Dette er noe vi har debattert og kjempet for i mange år, så dette er svært positivt for hele flybransjen. Flypassasjeravgiften er en skatt på reiser, ikke på utslipp. Med dagens gledelige nyhet får vi større muligheter til å fortsette satsingen på omstillingen mot et både bærekraftig og konkurransedyktig flytilbud, samtidig som vi bidrar til økt tilgjengelighet i Sverige.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian ønsker  – velkommen Regjeringens beslutning

Karlsen retter også en stor takk til infrastrukturminister Andreas Carlson for hans støtte til flybransjen. “Vi er svært takknemlige for den gode dialogen vi har hatt med infrastrukturministeren og regjeringen. Norwegian har som mål å redusere utslippene med 45 prosent innen 2030, og det skal vi oppnå med moderne og drivstoffeffektive fly, mer effektive flyvninger og bruk av fossilfrie drivstoffer,” fortsetter Karlsen.

Flypassasjeravgiftens virkninger og veien videre

Flypassasjeravgiften ble innført i 2018 med mål om å redusere flygingenes miljøpåvirkning, men har i praksis ikke ført til lavere utslipp. I stedet har den gjort flyreiser dyrere og redusert tilgjengeligheten. Avgiften har også hindret omstillingsarbeidet og forstyrret konkurransen i en sektor som opererer på et internasjonalt marked.

Å redusere utslippene fra flybransjen er nødvendig for fremtidens luftfart. Med tydelige klimamål og regelverk på EU-nivå, er det ikke behov for nasjonale virkemidler som flypassasjeravgiften. Det er viktig at arbeidet med å sikre konkurransenøytrale regelverk i EU fortsetter, slik at skatter og avgifter styrker en fri og rettferdig konkurranse blant flyselskapene i Europa.

I henhold til forslaget vil flypassasjeravgiften bli fjernet fra 1. juli 2025. Mer informasjon finnes på regjeringens nettside: https://regeringen.se/pressmed….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.