Flyplass Flyselskap

airBaltic gjenopptar rute til Riga fra Stavanger lufthavn

airBaltic har større rutenettverk airBaltic gjenopptar
Foto: Air Baltic.

Fra 3. juni 2025 airBaltic gjenopptar ruten til Stavanger lufthavn, Sola, med en rute til Riga. Dette blir en sommerlig nyhet for både reisende og forretningsmarkedet. Flyvningene vil gå to ganger i uken, på tirsdager og lørdager, gjennom hele sommeren.

airBaltic – en kort historie

airBaltic er Latvias nasjonale flyselskap og ble etablert i 1995. Selskapet har sitt hovedkontor i Riga, og har utviklet seg til å bli en betydelig aktør i de baltiske landene. Selskapet har spesialisert seg på å knytte sammen Riga med resten av Europa, Asia og Midtøsten. Med sitt fokus på kundeservice og moderne flyflåte har airBaltic blitt kjent som et pålitelig og innovativt flyselskap.

airBaltic gjenopptar
Lufthavndirektør Stavanger lufthavn, Sola. Foto: Avinor.

airBaltic gjenopptar en etterlengtet retur

Lufthavndirektør Anette Sigmundstad er begeistret over nyheten. “Dette er et flott tilskudd til rutetilbudet på Stavanger lufthavn, Sola,” sier hun. “Riga er en spennende destinasjon, perfekt for både en langhelg og lengre opphold. Vi ser også at ruten vil være attraktiv for forretningsreisende.”

Sist airBaltic fløy fra Sola til Riga var i 2022. Etter suksessen med ruten mellom Bergen og Riga i sommer, har selskapet valgt å gjenoppta denne populære ruten til Stavanger.

Riga – En destinasjon med noe for alle

Riga byr på historisk arkitektur, kulturelle opplevelser og en rik matkultur. Byen er kjent for sin vakre gamleby, som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette gjør Riga til et ideelt reisemål for både ferierende og forretningsfolk.

Stavanger lufthavn gleder seg til å ønske airBaltic tilbake. For de som planlegger neste års ferier eller forretningsreiser, er Riga nå bare en kort flytur unna. Velkommen om bord!

Bestill biletter her.

Om airBaltic

airBaltic er Latvias største flyselskap, stiftet i 1995. Selskapets aksjer eies i hovedsak av den latviske stat (52,6%) og Baltijas aviācijas sistēmas (47,2%). De har hjemmehavn på Riga internasjonale lufthavn (RIX). Selskapet var frem til januar 2009 deleid av SAS. Selv om SAS ikke har noen eierposisjon i selskapet lenger, samarbeider likevel selskapene tett.

airBaltic opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo og  Stavanger til Riga internasjonale lufthavn.

airBaltic var det første flyselskapet i verden som introduserte det splitter nye Bombardier CS300-flyet. Fra nå av består selskapet-flåte av totalt 30 fly – Bombardier CS300, Boeing 737-500, Boeing 737-300 og Bombardier Q400Next Gen.

Selskapet ble etablert den 28. august 1995 gjennom et samarbeid mellom den latviske staten og SAS. Driften startet den 1. oktober, da selskapet fikk sit første fly levert til Riga lufthavn, en Saab 340. I 1996 gikk selskapet til anskaffelse av Avro RJ70-maskiner. Samtidig ble selskapet medlem av SAS’ fordelsprogram; EuroBonus. Selskapet mottok sin første Fokker 50-maskin i 1998

I 1999 ble airBaltic et registrert aksjeselskap, og alle selskapets Saab 340-maskiner ble erstattet av Fokker 50-maskiner. Selskapet fikk i 2003 nok en gang en ny flytype i sin flåte. Den første Boeing 737-500-maskinen ble da lagt til flåten, noe som gjorde at selskapet kunne operere med et enda mer utvidet rutenett. Selskapet åpnet i 2004 en base på Vilnius internasjonale lufthavn i Litauen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.