Flyselskap

Norse Atlantic Airways opplever sterk vekst i august

Athen og New York JFK dobler passasjertall  opplever sterk vekst
Foto: Norse Atlantic Airlines.

Norse Atlantic Airways står overfor betydelige utfordringer, men august måned brakte gode nyheter. Flyselskapet fraktet 191.291 passasjerer, noe som er en økning på 26 prosent sammenlignet med samme måned i 2023. Dette viser at selskapet har oppnådd positive resultater til tross for vanskelige økonomiske tider.

Kabinfaktoren, som måler hvor fullt flyene er, nådde 87 prosent i august. Dette er en økning på 1,1 prosent. Punktligheten, som lenge har vært en utfordring, steg også. Den økte med 7,7 prosent og landet på 78 prosent. Selskapet gjennomførte 661 flyvninger, en økning på 27 prosent, og dekket dermed hele det planlagte flyprogrammet for måneden.

Administrerende direktør Bjørn Tore Larsen uttaler at august var en rekordmåned for Norse Atlantic. Selskapet oppnådde sin høyeste kabinfaktor, passasjertall og fraktvolum siden oppstarten. Han trekker frem at dette er et sterkt bevis på verdien flyselskapet tilbyr kundene, samt innsatsen til hele teamet.

Til tross for disse positive tallene, har Norse Atlantic nylig varslet at de trenger mer kapital. Dette understreker utfordringene selskapet står overfor i en krevende bransje. Likevel gir de sterke trafikktallene fra august håp om at selskapet kan styrke sin posisjon fremover. Allerede i slutten av august hadde flyselskapet solgt flere billetter for 2024 enn for hele 2023. Dette viser at kundene har tro på Norse Atlantic, og gir selskapet en solid start på det kommende året.

Opplever sterk vekst

Norse Atlantic Airways er et flyselskap som tilbyr komfortable langdistanseflygninger til gode priser, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av konsernsjef Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige fly av typen Boeing 787 Dreamliner som betjener destinasjoner som New York, Los Angeles, Fort Lauderdale, Orlando, Washington, San Francisco, Boston, Oslo, London, Berlin, Rome and Paris. Den første Norse-flygningen tok av fra Oslo til New York 14. juni 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.