Flyselskap Star Alliance

Lufthansa lanserer Allegris First Class på A350-fly

Allegris First Class
Allegris First Class. Foto Lufthansa.

Lufthansa er i ferd med å utruste sitt første Airbus A350 med den nye Allegris First Class “suite plus”. Denne luksuriøse kabinen vil snart være tilgjengelig på utvalgte ruter. Under et arrangement i Chicago 5. september 2024, delte Heiko Reitz, Lufthansas kundesjef, nyheten om at det første flyet er nesten klart for å ta i bruk det nye produktet.

Lufthansa har opplevd forsinkelser på grunn av leveringsproblemer hos seteleverandøren Collins Aerospace. Nå ser det ut til at disse problemene er i ferd med å løses. “Vi er fornøyde med fremgangen,” sa Reitz, som antydet at en offisiell lanseringsdato vil komme snart. Passasjerer kan derfor snart forvente å oppleve Allegris First Class på lange flyreiser.

 

Allegris First Class
Foto: Lufthansa.

Lansering av Allegris på A350-flyvninger

Lufthansa introduserte sin nye Allegris-kabin på utvalgte A350-900-fly fra München til Vancouver 1. mai, etterfulgt av ruten München-Toronto. Senere ble ruter til San Francisco, Shanghai og Chicago inkludert i lanseringen. Foreløpig har passasjerer kun hatt tilgang til business class, premium økonomi og økonomiklasse i den nye kabinen. Førsteklasse-seksjonen har vært blokkert med midlertidige økonomisetene, noe som har vekket nysgjerrighet blant reisende.

 

En luksuriøs First Class-opplevelse

Den nye Allegris First Class “suite plus” byr på flere spennende funksjoner. Midtseksjonen har en toseters sofa som kan omgjøres til en dobbeltseng. I tillegg har suiten en ny type fleksibel dør, og interiøret har fått en oppgradering med nye farger og materialer. Dette gir passasjerene en luksuriøs og behagelig opplevelse på lange flyreiser.

Allegris på vingene
Første A350 med nye Allegris ved landing i München lufthavn. Foto Lufthansa.

Utvidelse til flere fly og ruter

Lufthansa har allerede utrustet fem A350-fly med Allegris-produkter, og flere fly vil følge. Reitz forklarte at selskapet fortsatt er i introduksjonsfasen og ønsker tilbakemeldinger fra kundene før de priser de ulike suitene forskjellig. Så langt har rundt 120 000 passasjerer reist med den nye kabinen på over 500 flyvninger, og tilbakemeldingene har vært svært positive.

Mot slutten av oktober 2024 vil Lufthansa lansere Allegris-produktene på ruter fra München til Bengaluru og Cape Town, noe som utvider tilbudet ytterligere.

Fremtidsplaner og unike utfordringer

Samtidig jobber Lufthansa Group med å introdusere lignende produkter på sine andre flyselskaper. Swiss, et annet Lufthansa-eid selskap, introduserer sin egen versjon kalt “Senses” på Airbus A330-flyene. Dette har medført noen tekniske utfordringer, da de høye veggene og dørene i First Class gjør flynesen for tung. Swiss har derfor installert en balanseplate bakerst i flyet. Lufthansa opplever ingen slike problemer med sine A350-, 787- eller 747-8-fly.

Lufthansa ser frem til å tilby en enda bedre førsteklasseopplevelse for sine passasjerer, og forventningene er høye for den videre utrullingen av Allegris-produktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.