Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

SAS har forlatt Star Alliance – En historisk endring i luftfarten

SAS har forlatt Star Alliance
Foto: Star Alliance.

1.september 2024 markerte et historisk øyeblikk i luftfartsbransjen. SAS, et av de opprinnelige medlemmene som grunnla Star Alliance, har valgt å forlate alliansen etter nesten tre tiår som en viktig del av denne globale samarbeidsgruppen. Det er svært uvanlig at et grunnleggerflyselskap forlater sin allianse, og dette har bare skjedd én gang tidligere, i 2000, da Canadian Airlines forlot oneworld etter oppkjøpet av Air Canada.

Star Alliance: Fra grunnleggelse til global suksess

Star Alliance ble grunnlagt 14. mai 1997 i Frankfurt. De fem første medlemmene var SAS, Lufthansa, Air Canada, Thai Airways og United Airlines. Målet var å gi reisende et sømløst nettverk og bedre forbindelser. Alliansen vokste raskt og ble verdens største. Med SAS som en nøkkelspiller fikk reisende fra Skandinavia tilgang til et globalt nettverk.

SAS sin rolle i Star Alliance

SAS var viktig for Star Alliance, særlig for reisende til og fra Skandinavia. Som regionens største flyselskap koblet SAS Skandinavia med resten av verden. Gjennom Star Alliance fikk SAS tilgang til flere destinasjoner og samarbeid med store selskaper som Lufthansa og United Airlines.

Foto: SAS.

Overgang til SkyTeam

Fra 1. september 2024 er SAS nå en del av SkyTeam. Dette skjedde etter at Air France-KLM kjøpte 19,9 % av SAS. De har også mulighet til å bli majoritetseiere senere. Overgangen gir SAS tilgang til SkyTeams nettverk og partnere. Dette åpner nye muligheter for selskapet og passasjerene.

SAS sin tid i Star Alliance er over, men et nytt kapittel starter nå i SkyTeam.

SkyTeam er en av de tre store globale flyalliansene, sammen med Star Alliance og oneworld. Alliansen ble grunnlagt i juni 2000 av fire flyselskaper: Aeroméxico, Air France, Delta Air Lines og Korean Air. Siden den gang har SkyTeam vokst til å inkludere 19 medlemsflyselskaper fra hele verden.

Se vårt intervju med Aron Bäckström her.

Et sterkt globalt nettverk

Medlemskap i SkyTeam gir flyselskaper og reisende tilgang til et stort globalt nettverk. Alliansen dekker over 1 000 destinasjoner i mer enn 170 land. Medlemsflyselskapene samarbeider for å tilby bedre tilkoblinger, felles fordelsprogrammer, og delte fasiliteter som lounger på flyplasser.

Medlemsfordeler i SkyTeam

Reisende som flyr med et SkyTeam-selskap kan dra nytte av flere fordeler. Dette inkluderer opptjening og bruk av bonuspoeng på tvers av medlemsflyselskapene, tilgang til over 750 lounger verden over, og sømløse overgangsmuligheter mellom flyvninger. Alliansen er også kjent for sitt fokus på kundeservice og reisekomfort.

Nøkkelmedlemmer i SkyTeam

Blant de viktigste medlemmene i SkyTeam er selskaper som Air France, KLM, Delta Air Lines, Korean Air og China Eastern Airlines. Dette gir alliansen en sterk tilstedeværelse både i Europa, Asia og Amerika. Når SAS nå har sluttet seg til SkyTeam, vil de dra nytte av dette omfattende nettverket og samarbeidet med disse globale aktørene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.