Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

SAS, SkyTeam og Lounge-tilgang: Det er komplisert

SkyTeam og Lounge
SkyTeam og Lounge er blitt litt komplisert. Foto: SAS.

SAS har nylig byttet fra Star Alliance til SkyTeam, noe som har ført til flere endringer for både SAS og deres kunder. EuroBonus-statuskortene er nå verdiløse hos de fleste tidligere partnere. Samtidig er Star Alliance Gold-kortet ikke lenger gyldig hos SAS. Dette har naturligvis ført til justeringer av reglene for lounge-tilgang, men resultatet er langt fra enkelt å forstå.

Ifølge LoyaltyLobby er de nye reglene for lounge-tilgang et «minefelt». Dette skyldes blant annet at SAS ikke tilbyr Business Class på kortdistanseflyvninger. Selv med statuskort er lounge-tilgangen usikker, spesielt når det gjelder lounger tilhørende SAS sine partnere. Flyselskapet har allerede oppdatert nettsiden sin med de nye reglene.

SAS Lounger

SAS driver egne lounger i København, Oslo, Stockholm, Göteborg, Chicago og Newark. Reisende med Business Class-billetter har tilgang til disse loungene, det samme gjelder passasjerer i SAS Plus. SAS Plus er et produkt på kortdistanseflyvninger som tilbyr noen fordeler man vanligvis forbinder med Business Class. Loungene er imidlertid kun tilgjengelige for passasjeren selv, og ikke for gjester.

Reglene for lounge-tilgang er ellers som forventet. Kunder med status hos SAS eller SkyTeam kan bruke loungene, selv med Economy-billetter. De kan også ta med gjester eller familiemedlemmer. Men én setning kan skape forvirring:

SkyTeam Elite Plus-medlemmer har tilgang til SAS-loungene på alle internasjonale flyvninger med SkyTeam-flyselskaper.

Dette betyr at SkyTeam Elite Plus-medlemmer, som ikke har status hos SAS, ikke har tilgang til loungene på innenlandsreiser. Lounge-tilgang gis kun hvis billetten er knyttet til en internasjonal flyvning.

Partner-lounger

Når det gjelder lounger som ikke drives av SAS eller SkyTeam, er reglene slik:

  • Du får tilgang hvis du reiser innen Europa med en SAS Plus-billett.
  • Du får også tilgang med en SAS Business-billett på reiser til/fra Asia og Nord-Amerika.
  • EuroBonus Gull- og Diamant-medlemmer har denne fordelen på SAS-flyvninger.

Det er imidlertid viktig å merke seg at dette kun gjelder EuroBonus Gull- og Diamant-medlemmer. SkyTeam Elite Plus-status, hvis ikke utstedt av SAS, gir ingen fordeler i Economy Class ved partnerloungene på flyplasser som Athen, Bangkok, Berlin, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, London Heathrow, Stuttgart, Warszawa og Zürich.

Oppsummering

Flyselskapet SAS gjør forskjell på sine egne og andre SkyTeam-medlemmer når det gjelder lounge-tilgang. EuroBonus Gull- og Diamant-medlemmer får tilgang til partnerloungene, mens SkyTeam Elite Plus-medlemmer (fra andre selskaper) holdes utenfor når de reiser med SAS i Economy Class. Dette kan skape frustrasjon, spesielt for reisende som forventer tilgang basert på sin SkyTeam-status.

SAS’ egne lounger er også strengt regulert. Uten EuroBonus-statuskort vil passasjerer med Economy-billetter ikke få tilgang til loungene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.