Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

SAS og BRA inngår langsiktig samarbeid for å styrke innenlands flytilbud i Sverige

SAS og BRA
SAS og BRA inngår samarbeid på svensk innenriks. Foto: Pressefoto.

SAS og BRA Braathens Regional Airways AB kunngjør et langsiktig wet lease-samarbeid for å sikre pålitelig og effektiv innenlands forbindelser i Sverige.

Gjennom avtalen skal BRA operere flere fly på vegne av SAS. Dette gir økt kapasitet på viktige innenlandsruter i Sverige og bidrar til trafikk til og fra København. Samarbeidet gjør at SAS kan møte etterspørselen i Sverige, samtidig som driften optimaliseres og regionale flytilbud styrkes. Dette gir reisende flere valg og bedre tilkobling.

SAS og BRA gir utvidet rekkevidde

Samarbeidet er et viktig skritt mot å tilby pålitelig og effektiv flytransport over hele Sverige. BRA, kjent for sin servicekvalitet, vil operere sin flåte for SAS, noe som sikrer sømløs integrasjon i SAS’ eksisterende drift. Fra Arlanda styrker partnerskapet svensk infrastruktur, og kobler lokalsamfunn til resten av verden. Dette gir større global tilgjengelighet og flere muligheter.

Dette nye samarbeidet med BRA viser vår langsiktige forpliktelse til Sverige. Ved å integrere BRAs ekspertise og flåte styrker vi svensk infrastruktur og posisjonerer Arlanda som et sterkere knutepunkt for både innenlands og internasjonal reise. Samarbeidet vil forbedre tilkoblingen og gi oss muligheten til å tilby hyppigere og mer sømløse flyvninger mellom større byer og regionale destinasjoner. Arlanda blir dermed en enda viktigere inngangsport, som støtter både forretnings- og fritidsreisende med bedre bekvemmelighet, samtidig som vi fokuserer på bærekraft og effektiv drift. Vi ser frem til å samarbeide tett med BRA de neste årene for å realisere disse ambisjonene.

Anko van der Werff, konsernsjef i SAS.

– Vi er stolte over å inngå dette samarbeidet med SAS, Skandinavias ledende flyselskap. Ved å bruke vår erfaring og moderne flåte vil vi bidra til å sikre innenlands flytilkobling i Sverige, noe som er avgjørende for økonomisk vekst og regional utvikling. Sammen med SAS ønsker vi å tilby den beste reiseopplevelsen for passasjerer over hele landet, sier Per G. Braathen, styreleder i BRA.

En bærekraftig fremtid for flyreiser

Både SAS og BRA er sterkt engasjert i bærekraft og redusere miljøpåvirkningen av flyreiser. Dette samarbeidet styrker ikke bare innenlands tilkobling, men støtter også SAS’ ambisjon om å lede overgangen til bærekraftig luftfart sammen med andre aktører og partnere.

Hvem er Svenske BRA  ?

BRA er et svensk flyselskap med Stockholm Bromma lufthavn som hovedbase. Selskapet har satt ambisiøse mål om å nå netto null utslipp innenriks innen 2030 og internasjonalt innen 2045, noe som gjør dem til pionerer innen fossilfritt fly. Noen av deres bærekraftsinitiativer inkluderer:

  • I 2009 ble BRA det første kommersielle flyselskapet som ble miljøsertifisert i henhold til ISO14001.
  • I 2018 begynte BRA å tilby flybilletter med 100% biodrivstoff.
  • I 2021 ble BRA det første flyselskapet i verden som sluttet seg til SBTi (Science Based Target Initiative).
  • I 2022 gjennomførte BRA verdens første kommersielle flyvning med 100% biodrivstoff.
  • I 2023 etablerte BRA et nytt forretningsområde for charterflyvninger på vegne av flere reiseoperatører.

BRA er Sveriges største innenriksflyselskap når det gjelder antall flyruter og har Sveriges mest fornøyde kunder ifølge SKI. Selskapet eies av det svenske investeringsselskapet Braganza og AMF.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.