Flyselskap Star Alliance

Air Baltic sikrer viktig kontrakt med Lufthansa

ambisiøs avtale med Airbus kontrakt med Lufthansa
Foto: airBaltic.

Treårig avtale med utvidet samarbeid. AirBaltic inngår ny kontrakt med Lufthansa.

Air Baltic har landet en stor treårskontrakt med Lufthansa, som starter sommeren 2025. Avtalen omfatter inntil 21 Airbus A220-300, og fire av disse flyene vil ha base i Brussel for Brussels Airlines.

Ny base i Wien for Austrian Airlines

Som en del av avtalen vil Air Baltic også åpne en ny base i Wien for Austrian Airlines. Dette markerer en videre utvidelse av Air Baltics tjenester innenfor Lufthansa Group.

Spekulasjoner om strategisk partnerskap

Lufthansa som mulig eier?

Samtidig intensiveres spekulasjonene om at Lufthansa kan bli en strategisk partner for Air Baltic. Kilder peker på at forhandlingene er i gang, og at Lufthansa kan ta en 10 % eierandel i det latviske flyselskapet.

Mulig medlemskap i Star Alliance med ny kontrakt med Lufthansa ?

Air Baltics voksende samarbeid med Lufthansa åpner for at selskapet kan bli medlem av Star Alliance. Flyselskapets moderne flåte og brede nettverk gjør dem til en attraktiv partner.

Air Baltic har en konkurransefordel med lavere kostnader enn både SAS og Lufthansa. Selskapet rapporterte også om økt passasjervekst og høyere fyllingsgrad i august, noe som styrker deres posisjon i det europeiske markedet.

airBaltic

airBaltic er et flyselskap etablert i 1995. Den største eieren er den Latviske stat med 97,97% av aksjene, mens resten av aksjonærene har 2,03%. Gjennom de siste 27 årene har airBaltic utviklet, et sterkt og internasjonalt respektert flyselskap. Selskapet har mer enn 2 300 ansatte. airBaltics flyflåte består av 44 Airbus A220-300 fly og er en av Europas yngste flyflåter. Flyselskapet har mottatt en rekke internasjonale priser blant annet for både innovative og service. Skytrax har to år på rad kåret airBaltic til beste flyselskap i sin region. I tillegg mottok airBaltic i 2022 IATAS lagpris for mangfold og inkluderings. I 2023 ble de tildelt APEXs Passengers Choice Award of Best Cabin Service i Europa.

airBaltic flyr mer enn 100 ruter fra Riga, Tallin, Vilnius og Tampere og tilbyr videre forbindelse til en lang rekke destinasjoner på flyselskapets rutenett i Europa, Midtøsten, Nord Afrika og Kaukasus regionen.

Har du fløyet med airBaltic på vegne av Lufthansa ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.