Flyplass Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

SAS utvider rutenettet fra København – en stor seier for dansk næringsliv

SAS utvider rutenettet
Arkiv foto: SAS.

SAS utvider rutenettet fra København Lufthavn, inkludert en langdistanserute til Seattle. Dette er gode nyheter for dansk næringsliv, mener administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.

  • Stor satsing på København: SAS’ beslutning om å utvide sitt nettverk fra København er en strategisk viktig beslutning. Det viser at selskapet ser på København Lufthavn som en sentral hub for både innenriks og interkontinentale reiser.
  • Fordeler for dansk næringsliv: Den økte tilgjengeligheten vil gi danske bedrifter bedre muligheter til å nå nye markeder og samarbeide med internasjonale partnere. Dette vil styrke dansk økonomi og skape nye arbeidsplasser.
  • Viktigheten av gode rammevilkår: Sandahl understreker at det er viktig at politikerne jobber for å sikre gode rammevilkår for luftfarten. En nasjonal passagerafgift vil svekke Danmarks konkurranseevne, og kan føre til at flyselskapene velger andre destinasjoner.
  • Grønn omstilling: Gode rammevilkår og en sunn økonomi vil gi luftfartsselskapene bedre muligheter til å investere i grønn teknologi og redusere klimaavtrykket.

SAS satsing på København Lufthavn er en stor seier for dansk næringsliv. Det er et tydelig signal om at Danmark er et attraktivt reisemål for både næringsliv og turister. En nasjonal passagerafgift er ikke veien å gå. Vi må i stedet jobbe for å skape konkurransedyktige rammevilkår som gjør det attraktivt for flyselskapene å operere fra Danmark.

Lars Sandahl Sørensen, Administerende direktør i Dansk Industri

SAS utvider rutenettet – oppsummert

SAS’ nye ruter er gode nyheter for Danmark. For å sikre at denne positive utviklingen fortsetter, må politikerne prioritere gode rammevilkår for luftfarten.

Kilde: via.ritzau.dk

Lars Sandahl Sørensen har vært DIs administrerende direktør siden august 2019. Sørensen kom fra stilling som konserndirektør i SAS, hvor han blant annet sto i spissen for selskapets utviklings- og transformasjons initiativ samt en rekke av SAS-gruppens selskaper.

Lars har tidligere ban annet vært seniorrådgiver for en rekke investeringsselskaper og kapitalfond, likesom han har vært kommersiell direktør på konsernnivå i ISS Group, administrerende direktør i Visit Denmark/Danish Tourist Board og seniorkonsulent i DIs internasjonale område. Han har også vært ansatt i Utenriksdepartementet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.