Flyselskap SkyTeam Star Alliance

Singapore Airlines utvider sitt knutepunkt

Singapore Airlines utvider
Singapore Airlines utvider samarbeidet med KLM. Pressefoto: Changi Airport.

Singapore Airlines, etablert i 1947, er kjent for sin verdensledende service og omfattende nettverk som dekker over 60 destinasjoner globalt. Selskapet har sitt hovedkontor på Changi International Airport i Singapore, og er kjent for sin innovative tilnærming og høy kundetilfredshet.

KLM Royal Dutch Airlines (KLM), grunnlagt i 1919, er det eldste flyselskapet i verden som fortsatt opererer under sitt opprinnelige navn. KLM, med hovedkontor i Amsterdam, er en del av Air France-KLM-gruppen og er kjent for sin sterke forpliktelse til bærekraft og digital innovasjon.

Sammen med Boston Consulting Group (BCG) har KLM utviklet Pathfinder, et AI-basert verktøy for digitale luftfartsoperasjoner. Pathfinder er en skreddersydd løsning som bruker kunstig intelligens, maskinlæring og avansert optimalisering for å forbedre luftfartsoperasjoner globalt.

Singapore Airlines utvider samarbeidet ved hjelp av AI (KI).

Pathfinder har blitt tilpasset Singapore Airlines behov. Flyselskapets mulighet til å styrke sin operasjonelle motstandskraft, forbedre punktlighet og utnytte flyressursene mer effektivt.

Tan Wei Qi, divisjonssjef for operasjonskontroll i Singapore Airlines, uttaler: “Pathfinder gir oss mulighet til raskere datadrevne beslutninger. Vi kan optimalisere våre operasjoner, oppnå bærekraftige fordeler ved redusert drivstofforbruk, og redusere flyforstyrrelser som en del av vårt engasjement for å tilby en førsteklasses opplevelse til våre kunder.”

KLM og BCG ser frem til videre samarbeid

Maarten Stienen, COO i KLM, og Dirk-Maarten Molenaar, administrerende direktør og senior partner i BCG, sier: “I løpet av de siste seks årene har KLM-BCG partnerskapet etablert seg som en ledende aktør innen digitale luftfartsoperasjoner med enestående tilbud på markedet.”

“Etter hvert som behovene til flyselskapene utvikler seg, ser vi frem til videre samarbeid med toppselskaper verden over for å støtte deres digitale transformasjon i operasjoner. Vi er glade for å samarbeide med Singapore Airlines.”

Om Boston Consulting Group (BCG)

Boston Consulting Group (BCG) ble grunnlagt i 1963 og er en ledende global konsulentvirksomhet. BCG tilbyr rådgivningstjenester innen strategi, operasjoner, teknologi og digital transformasjon til organisasjoner over hele verden. Med kontorer i mer enn 50 land, er BCG kjent for sin evne til å levere innovative løsninger som skaper varig verdi for sine kunder. Selskapet jobber tett med ledende virksomheter for å løse komplekse utfordringer og drive bærekraftig vekst.

Kilde: ARGS

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.