Flyselskap SkyTeam

SAS-fly omdirigert etter mus skapte kaos i kabinen

kaos i kabinen
På Flightradar kan man se SAS-flyets kjørerute i ettermiddag. Flyet er også omdirigert til København, står det.
Image: Flightradar

En SAS-flyvning fra Oslo til Malaga ble onsdag tvunget til å gjøre en nødlanding etter at en mus hoppet ut av en passasjers matbrett og begynte å løpe rundt i kabinen foran sjokkerte passasjerer.

Hendelsen skjedde på en flyvning som tok av fra Oslo kl. 14:00 den 18. september. Flyet var på vei til Malaga for en rutinemessig tur på tre og en halv time.

Kort tid etter at flyet nådde kysten, åpnet en passasjer matbrettet. En liten mus hoppet ut og landet på gulvet i kabinen.

Passasjerene ble sjokkerte, men det oppsto ingen panikk. Kort tid etter informerte kapteinen at de måtte lande. Musen utgjorde en sikkerhetsrisiko.

Flyet, med 180 passasjerer, sirklet over København før det landet. Passasjerene gikk av slik at teknikere kunne undersøke flyet for å finne musen.

SAS skaffet raskt et erstatningsfly. Passasjerene fortsatte reisen fra København kl. 17:20 og landet i Malaga kl. 20:00.

En talsperson for SAS bekreftet at musen ble oppdaget på flyvning SK4683. Flyet landet for å bli inspisert. Mus og rotter utgjør en fare fordi de kan gnage på elektriske ledninger, noe som kan skape farlige situasjoner.

Kilde: NRK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.