Flyselskap Star Alliance

Lufthansa feirer Oktoberfest 2024 med tradisjonelle bayerske drakter

Oktoberfest 2024
Oktoberfest 2024 hos Lufthansa i Munich. Foto: Lufthansa.

Lufthansa er klar for å feire Oktoberfest 2024 i luften.! I år vil flyvertinnene nok en gang ta på seg tradisjonelle bayerske “Trachten”-drakter. Den første flyvningen går i dag fra München til Osaka, og deretter til Johannesburg 30. september. Denne tradisjonen har vært en fast del av Lufthansa i mange år.

På utvalgte ruter innen Europa og Tyskland vil mannskapet fra München være kledd i disse fargerike folkedraktene. Også bakkemannskapet på Terminal 2 i München vil ønske passasjerene velkommen i tradisjonelle dirndler og bayerske dresser.

Draktene som brukes på langdistanseflyvningene er, som tidligere år, designet og skreddersydd av det München-baserte selskapet Angermaier. I tillegg er kolleksjonen sertifisert i henhold til “STANDARD 100 by OEKO-TEX”. Dette betyr at alle materialer er bærekraftig produsert.

Ølfat og after-Wiesn drinker i loungene

Oktoberfesten, også kjent som “Wiesn”, vil bli markert i de festlig dekorerte loungene på Terminal 2. Når ølfatet tappes med det tradisjonelle ropet “O’zapft is”, vil typiske bayerske retter og ølsorter skape en autentisk stemning. I Business- og Senator-loungene kan man nyte alt fra Münchens potetsuppe til svinestek og dampede dumplings med vaniljesaus. I First Class-loungene står blant annet andebryst og søte Oktoberfest-delikatesser på menyen. Etter en lang dag på Wiesn, kan man friske seg opp med en ingefærshot, perfekt før neste flyvning.

Oktoberfest 2024
Oktoberfestmenü Wiesn On Board Shooting A380-800. Foto Lufthansa.

Oktoberfest-spesialiteter over skyene

Lufthansa serverer også bayerske delikatesser ombord i anledning Oktoberfesten. På utvalgte langdistanseflyvninger fra Frankfurt og München, frem til slutten av september, kan passasjerer nyte retter som grillet kylling, soppragout med pretzel-dumplings og stekte mandler. I Premium Economy og Economy Class serveres Nürnberger-pølser med bayersk kål og potetmos. I alle klasser avsluttes måltidet med bayersk krem med bringebær.

Ombord vil det også være et utvalg bayerske ølsorter. På europeiske ruter tilbys dessuten en spesiell utgave av Lufthansa-cocktailen, “Avionic Wiesn Edition”, en frisk aperitiff med smak av fersken, sitrusfrukter, ville urter og ringblomst.

Souvenirer fra Oktoberfesten i luften

Som et minne fra Lufthansas Oktoberfest-opplevelse vil passasjerer i Premium Economy, Business og First Class på langdistanseflyvninger få utdelt små hjerteformede goodiebags. Disse inneholder nødvendigheter til flyreisen, og er perfekte å ta med videre til et besøk på selve Oktoberfesten.

Lufthansa ønsker alle en god Oktoberfest, både på bakken og i luften!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.