Flyselskap Rutenytt Star Alliance

Turkish Airlines lanserer nye ruter mellom Istanbul og Sydney innen slutten av 2024

Crystal Business Class Suite Istanbul og Sydney
Crystal Business Class Suite. Foto: Turkish Airlines.

Turkish Airlines har annonsert planer om å starte flyvninger mellom Istanbul og Sydney. Fra desember 2024 vil selskapet operere flyvninger med en mellomlanding i Kuala Lumpur, Malaysia. Når selskapet mottar sin første Airbus A350-1000 i 2026, vil de erstatte denne ruten med direkteflyvninger.

Denne nyheten følger etter at Turkish Airlines begynte sine første flyvninger til Australia med ruten Istanbul-Melbourne i mars 2024. Denne ruten opereres nå seks ganger i uken med Airbus A350-900, via Singapore.

Turkish Airlines fikk i slutten av 2023 tillatelse fra australske myndigheter til å operere med rettigheter til landet. Dette gir selskapet muligheten til å fly inntil 35 ukentlige avganger til Australia, med stopp i Midtøsten eller Sørøst-Asia.

Istabul og Sydney
Foto: Pixabay.com.

Styrker posisjonen i det globale markedet med ruten mellom Istanbul og Sydney

Turkish Airlines er det eneste europeiske flyselskapet som tilbyr flyvninger til og fra Melbourne. Selskapet har nå 346 destinasjoner totalt, og Australia er det 130. landet på listen.

Turkish Airlines håper på direkteflyvninger mellom Tyrkia og Australia innen 2026, når de får sine første Airbus A350-1000. Disse langdistanseflyene er godt tilpasset ruter til Australia, og selskapet jobber med å overbevise australske myndigheter om å oppheve kravet om mellomlandinger i Kuala Lumpur eller Singapore.

Veien videre for Turkish Airlines

Selskapet er i prosessen med å velge de mest passende rutene for sine nye Airbus A350-1000. En massiv ordre på 50 Airbus A350-900 og 15 Airbus A350-1000 ble lagt inn i desember 2023, med Sydney høyt på listen over prioriterte destinasjoner.

gigant ordre
Foto: Turkish Airlines

Turkish Airlines: Et ledende globalt flyselskap

Turkish Airlines er det nasjonale flyselskapet i Tyrkia og regnes som et av verdens raskest voksende flyselskaper. Med sin base på Istanbul lufthavn, er det et av de mest omfattende nettverksflyselskapene globalt, og forbinder passasjerer til over 340 destinasjoner i mer enn 130 land. Dette gjør Turkish Airlines til det flyselskapet i verden som flyr til flest land.

Sterk vekst og utvidelse

Selskapet har opplevd rask vekst, særlig de siste tiårene. En nøkkel til suksessen er Turkish Airlines’ strategi med Istanbul som knutepunkt, som ligger ideelt til mellom Europa, Asia og Afrika. Selskapet har investert tungt i moderne fly, inkludert fly i Airbus A350- og Boeing 787-seriene, for å kunne operere lange og krevende ruter som krever stor kapasitet og effektivitet. Turkish Airlines er også kjent for sitt høye servicenivå og gode kundetilfredshet, spesielt i Business Class.

Medlem av Star Alliance

Turkish Airlines har vært medlem av Star Alliance siden 2008, noe som gir passasjerene tilgang til et av verdens største nettverk av samarbeidende flyselskaper. Dette gir reisende flere valgmuligheter for tilkoblingsflyvninger, økt fleksibilitet og en mer sømløs reiseopplevelse, spesielt for hyppige reisende og bedriftskunder.

Langdistanseflyvninger og ekspansjon til nye markeder

Turkish Airlines har kontinuerlig utvidet sitt globale nettverk, med særlig fokus på langdistanseruter til Afrika, Amerika og Asia. Selskapet satser også på nye markeder, som Australia, der det har begynt med flyvninger til Melbourne og har planer om direktefly til Sydney innen 2026. Denne utvidelsen har blitt muliggjort av dets moderne flåte med langdistansefly, som Airbus A350 og Boeing 787 Dreamliner.

Kilde: Travelradar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.