Flyselskap SkyTeam

SAS inngår codeshare-avtale med Delta og styrker partnerskapet som ny SkyTeam-medlem

code-share avtale med Delta SAS
SAS inngår codeshare-avtale med Delta Pressefoto: SAS

SAS (Scandinavian Airlines System) har signert en codeshare-avtale med Delta, gjeldende fra 25. september 2024. Dette skjer kort tid etter at SAS ble medlem av SkyTeam-alliansen 1. september. Avtalen styrker forbindelsene mellom Nord-Amerika og Skandinavia, og gir kundene flere valgmuligheter.

Utvidede reisevalg og fordeler

SAS og Delta vil tilby gjensidige fordeler for sine reisende. Dette inkluderer muligheten til å tjene og bruke SkyMiles eller SAS EuroBonus-poeng på tvers av begge flyselskapene. SAS-kunder får tilgang til mer enn 150 destinasjoner i Nord-Amerika via Deltas knutepunkter i Atlanta, Boston, Los Angeles, New York og Seattle. Delta-kunder får på sin side tilgang til 50 destinasjoner i Nord-Europa gjennom SAS’ baser i København, Oslo og Stockholm.

Styrking av forbindelser mellom Skandinavia og Nord-Amerika

Paul Verhagen, kommersiell direktør i SAS, sier: “Vi er begeistret for å utvide vårt samarbeid med Delta gjennom denne nye codeshare-avtalen. Den styrker reisemulighetene mellom Skandinavia og Nord-Amerika. Med vår nye direkterute fra København til Seattle forsterker vi forbindelsene til Nordvestkysten. Som nytt medlem av SkyTeam gir dette oss gode muligheter til å tilby sømløs tilkobling og fordeler for våre passasjerer på globalt nivå.”

Codeshare-avtale med Delta bra for kundene

Perry Cantarutti, Senior Vice President Alliances i Delta, uttaler: “Vår nye avtale med SAS er et viktig steg i Deltas misjon om å koble mennesker over hele verden. Dette partnerskapet gir kundene bedre tilgang til destinasjoner i Skandinavia og en forbedret reiseopplevelse.”

En viktig milepæl for SAS

Denne avtalen markerer en viktig milepæl for SAS i deres arbeid med å utvide sitt globale nettverk og forbedre kundeopplevelsen.

Delta Air Lines

Delta Air Lines er verdens nest største flyselskap, målt i antall passasjerer. Selskapet, etablert i 1924, har sitt hovedkvarter i Atlanta, Georgia, USA. Delta opererer et omfattende rutenettverk som dekker hele USA, samt internasjonale flyvninger til Latin-Amerika, Europa, Asia og Karibia.

Hovedknutepunkter og rutenettverk

Deltas rutenettverk er hovedsakelig sentrert rundt flyplassene i Atlanta, Cincinnati, Salt Lake City og JFK-flyplassen i New York. La Guardia i New York, Orlando og Boston har også betydelige ruter. Internasjonalt dekker selskapet alle kontinenter, med unntak av Oseania og Antarktis. Innenriksruter opereres ofte av kontraktsfestede selskaper som flyr under navnet Delta Connection.

Pressemelding: SAS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.