Flyplass

Varsler storstreik på spanske flyplasser

spanske flyplasser
Foto: AENA media.

Reisende til Spania kan snart bli rammet av en storstreik. Fagforeningene USO, CC OO og UGT varsler streik blant bakkepersonalet på spanske flyplasser. Konflikten dreier seg om utbetaling av korrekt lønn, riktig plassering i lønnstrinn, samt misbruk av skift- og arbeidstider.

Fagforeningene sendte en formell klage til arbeidsgiverorganisasjonen Aseata 3. oktober. De viser til flere brudd på avtaler siden september i fjor, hvor arbeidsgiverne ikke har innfridd kravene om lønnsjusteringer.

Torsdag møttes partene for å finne en løsning, men forhandlingene brøt sammen. Arbeidsgiverne ba om mer tid, men fagforeningene mener tiden er ute.

40.000 arbeidstakere berørt ved spanske flyplasser

Neste uke vil fagforeningene sende en konfliktmelding til SIMA, som er Spanias meklingsorgan. Streiken kan ramme nærmere 40.000 ansatte, og dersom meklingen ikke fører frem, vil en storstreik kunne iverksettes mot slutten av måneden.

Blant selskapene som kan bli påvirket er South, Aviapartner, Menzies, Azul Handling, Ryanair, Swissport og Groundforce.

Kilde: Larazon.

Råd for en Smidig Reise

  1. Tidlig Ankomst: Ankom flyplassen tidligere enn vanlig. I slike situasjoner er det alltid bedre å være på den sikre siden. Å ankomme minst tre timer før avgang er ofte anbefalt, men med en pågående streik kan det være lurt å planlegge for enda mer tid.
  2. Forhåndsinnsjekking: Hvis mulig, benytt deg av forhåndsinnsjekkingstjenester som tilbys av ditt flyselskap. Dette kan bidra til å minimere ventetiden og gjøre hele prosessen enklere.
  3. Organiserte Dokumenter: Ha alle nødvendige reisedokumenter klare. Dette inkluderer boardingkort, pass eller identifikasjon og eventuelle relevante reisedokumenter. Dette vil bidra til å unngå unødvendig stress ved sikkerhetskontrollen.
  4. Tålmodighet og Samarbeid: Vær tålmodig og samarbeidsvillig med flyplasspersonell og sikkerhetsansatte. Husk at de jobber for din sikkerhet og en smidig reise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.