Flyplass

London Stansted investerer 1,1 milliarder pund

London Stansted
London Stansted. Foto: MAG-group.

London Stansted har lansert en stor investeringsplan på 1,1 milliarder pund som skal gi flere fordeler for passasjerene og skape nye forbindelser til flere destinasjoner verden rundt.

Kjernen i planen er en utvidelse av terminalen til 600 millioner pund. Den nye terminalen blir lysere og romsligere, med flere sitteplasser, nye butikker, barer og restauranter. Dette skal gi reisende flere valgmuligheter enn de har i dag.

Planen avslørt etter rekordår

Planene ble først kunngjort på regjeringens International Investment Summit. London Stansted har hatt rekordmange passasjerer hver måned i 2024. Flyplassen sikret byggetillatelse for utvidelsen i oktober i fjor, og nå er det første gang de offentliggjør bilder og en video som viser detaljene i prosjektet.

Terminalutvidelsen vil gjøre det mulig for flyplassen å betjene opptil 43 millioner passasjerer årlig. Dette vil skape opptil 5 000 nye arbeidsplasser og doble flyplassens økonomiske bidrag til 2 milliarder pund per år.

Fokus på bærekraft og forbedringer

Stansteds investeringsprogram inkluderer flere prosjekter som skal forbedre passasjeropplevelsen og støtte flyplassens bærekraftsmål. Noen av de viktigste tiltakene er:

  • Utvidet sikkerhetshall med neste generasjons sikkerhetsutstyr.
  • Solcellepark på 14,3 MW for å dekke energibehov.
  • Flere sitteplasser i terminalen og ved gateområdene.
  • Nye veifinningsterminaler i hele terminalen.
  • Ny romløsning ved gate-områder for å gi mer plass til passasjerer før boarding.
  • Oppgradering av gulv og sitteplasser ved satellittområde to, samt ny bar.
  • Rehabilitering av toalettfasiliteter i terminalen.
  • Oppgradering av taksebaner.
Rendering av terminal. Foto: MAG-group.

Allerede påbegynte prosjekter i London Stanstead

Flere prosjekter er allerede fullført eller påbegynt sammen med flyplassens partnere. Dette inkluderer en ny ladestasjon for elbiler, nye drive-thru-restauranter, en ny Emirates-businesslounge og en ny bagasjekarusell for ankomster.

Kommentarer fra ledelsen

Gareth Powell, administrerende direktør ved London Stansted, uttrykker stor entusiasme for den nye utviklingen:

“Stansted starter på et spennende nytt kapittel. Vårt mål er å tilby enda flere flyselskap og fortsette å utvide vårt nettverk, som passasjerene våre setter pris på. Vi har allerede rekordmange reisende, og folk velger Stansted på grunn av vårt store utvalg av destinasjoner, god verdi og enkel tilgang til London og Øst-England.”

Økt kapasitet for fremtidig vekst

Terminalutvidelsen vil legge til 16 500 m² og inneholde en større avgangshall med flere butikker, barer og restauranter, samt en utvidet sikkerhetshall med mer moderne utstyr. Det vil også bli flere innsjekkingsskranker og økt bagasjekapasitet.

I 2024 betjente Stansted rekordhøye 29,3 millioner passasjerer, det høyeste antallet i flyplassens historie. Med den nye terminalutvidelsen vil kapasiteten forbedres for å møte fremtidig vekst og sørge for en bedre opplevelse for passasjerene.

Viktig for regionens vekst

Flere ledere fra næringslivet støtter investeringen. Jackie Sadek, uavhengig leder for UK Innovation Corridor, fremhevet betydningen av flyplassen for regionens økonomiske vekst. John Dickie, administrerende direktør for BusinessLDN, påpekte hvordan Stansted fungerer som en port til verden og bidrar til Londons globale tilknytning. Harriet Fear, leder for Cambridge Ahead, la til at denne investeringen vil være viktig for næringslivet i Øst-England.

Med disse planene går Stansted inn i en ny fase av vekst, som både skal forbedre passasjeropplevelsen og styrke flyplassens konkurranseevne i London-markedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.