Flyselskap

Norse Atlantic forlenger lån for å sikre likviditet

flypassasjeravgift utvider Oslo til Bangkok lanserer vintersolruter Full kollaps Norse Atlantic forlenger
Pressefoto: Norse Atlantic Airways.

Flyselskapet Norse Atlantic, som har opplevd store utfordringer i år, har fått forlenget et lån. Aksjekursen har falt med nesten 87 prosent i løpet av året.

Ifølge en pressemelding dreier det seg om en rullerende kredittfasilitet på 20 millioner dollar. Lånet kommer fra selskapets to største aksjonærer, Scorpio Holdings Limited og B T Larsen & Co Limited.

Bjørn Tore Larsen, som er administrerende direktør i Norse, kontrollerer B T Larsen & Co. Scorpio Holdings Limited eies av den italienske Lauro-familien.

Norse Atlantic opplyser i meldingen at enighet med långiverne om å forlenge lånets utløpsdato. Ny frist er satt til 15. desember 2024, fra opprinnelig 15. oktober samme år.

Norse Atlantic forlenger lån

Norse Atlantic Airways etablerte seg i mars 2021 av Bjørn Tore Larsen. Selskapet ble sett på som en etterfølger til Norwegian sin tidligere langdistansesatsing, etter at Norwegian trakk seg ut av dette markedet. Norse Atlantic startet sine første flyvninger i juni 2022, med fokus på lavprisruter mellom Europa og USA.

Selskapet har møtt motvind på grunn av høye drivstoffpriser, økonomisk usikkerhet og sterk konkurranse. Tross utfordringene har Norse Atlantic fokusert på å bygge et lønnsomt nettverk av ruter mellom storbyer som New York, Los Angeles og London. Målet har vært å tilby rimelige billetter til passasjerer som ønsker langdistanseflyvninger uten å betale høye priser.

Norse har imidlertid hatt finansielle utfordringer og har måtte tilpasse seg markedet. Aksjekursen har falt kraftig, og selskapet jobber nå med å sikre likviditet og stabilitet fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.