Flyselskap SAS EuroBonus SkyTeam

SkyTeam tar opp to nye togselskaper i alliansen

togselskaper i alliansen
Pressefoto

SkyTeam, alliansen tar opp to nye togselskaper i alliansen. SkyTeam som inkluderer flyselskaper som Air France, KLM, Delta, SAS og flere, har nylig inngått samarbeid med to europeiske høyhastighetstog-selskaper. Dette gjør det mulig for SkyTeam-passasjerer å kombinere fly- og togreiser i én enkelt reservasjon når de reiser til eller innen Europa.

SkyTeam annonserte først et samarbeid med Eurostar. Dette er deres første partner som ikke er et flyselskap. Eurostar-nettverket tilbyr mange forbindelser mellom byer i Frankrike, Tyskland, Nederland og Belgia. Den kjente strekningen gjennom Eurotunnelen, som forbinder Storbritannia og Frankrike, er også en del av nettverket.

I forrige uke kunngjorde SkyTeam at også det italienske togselskapet Trenitalia blir med i alliansen. Dette gir passasjerer flere valgmuligheter for intermodale reiser.

Kombiner fly og togselskaper i alliansen i én billett

Når dette tilbudet blir tilgjengelig, kan passasjerer bestille transatlantiske flyreiser og fortsette reisen med tog til et annet europeisk reisemål – alt med én billett. For eksempel kan man fly til Roma og deretter ta tog til Milano, Venezia eller Bologna i stedet for å velge en tilslutningsflyvning.

SkyTeam har også opplyst at reisende vil kunne tjene og bruke poeng og bonuspoeng på disse kombinasjonsbillettene. SkyTeam-medlemmer vil få tilgang til fordeler som Sky Priority, der det er mulig, på både Eurostar og Trenitalia.

Bærekraftig reise innen Europa

Disse nye partnerskapene svarer på et økende krav om mer bærekraftige reiser i Europa. Målet er å redusere kortdistanseflyvninger innenfor kontinentet. Ved å gi passasjerene muligheten til å kombinere fly- og togreiser i én bestilling, blir det enklere å håndtere eventuelle forsinkelser eller andre uregelmessigheter.

SkyTeam har foreløpig ikke delt mange detaljer om når tilbudene vil være klare, men partnerskapet med Eurostar skal starte i første halvår 2025. Det er foreløpig uklart når Trenitalia vil være tilgjengelig for bestilling.

Andre eksempler på samarbeid

KLM og Eurostar har allerede hatt et samarbeid i lengre tid. Dette har bidratt til å redusere antall flyvninger mellom Amsterdam og Brussel. Deutsche Bahn har også vært medlem av en flyallianse siden sommeren 2022. De er intermodal partner i Star Alliance, som har gjort det mulig for alle 26 medlemsflyselskapene å tilby togforbindelser med flynummer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.