Flyselskap

Masseoppsigelser i Norse – ansatte fortviler

flypassasjeravgift utvider Oslo til Bangkok lanserer vintersolruter Full kollaps Masseoppsigelser
Pressefoto: Norse Atlantic Airways.

Norse Atlantic Airways sier opp 34 ansatte ved hovedkontoret i Arendal. 22 heltidsansatte og 12 midlertidige mister jobben. Parat-tillitsvalgt Steven Troy beskriver situasjonen som tøff. Mange ansatte ble i sin tid lokket til Arendal med familie for trygge og faste jobber.

Kostnadskutt som begrunnelse

Selskapet forklarer nedbemanningen med økonomiske utfordringer. De mener kutt er nødvendig for å nå økonomiske mål og sikre selskapets fremtid. Ledelsen har vurdert effektivisering av prosesser og nye inntektsstrømmer, men dette var ikke nok for å løse problemene.

Masseoppsigelser -frykter flere jobbkutt

Fem avdelinger blir berørt, og Troy frykter at dette bare er starten. Han er bekymret for at selskapet vil flytte flere jobber ut av Norge. – Hvis selskapet flytter nesten alle administrative arbeidsplasser, må disse etableres i utlandet. Det er urimelig at vi mister disse arbeidsplassene, sier Troy.

Parat advarer mot rask prosess

Parat-advokat Marianne Willett Jansen sier at de berørte nå har fått informasjon fra selskapet. Hun håper at flere arbeidsoppgaver ikke flyttes ut av landet. – Vi krever at selskapet følger vanlige kriterier for nedbemanning, som ansiennitet, sier Willett Jansen. Parat vil bistå de ansatte så godt som mulig.

Hun mener informasjonen fra selskapet kom for sent og at prosessen har gått for fort. Dette skaper usikkerhet om utvelgelsesprosessen har vært riktig, avslutter hun.

Nedbemanningen skaper uro rundt Norse Atlantics fremtid i Norge og de ansattes situasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.