Flyselskap

Flyselskapet med flest følgere på sosiale medier: Qatar Airways

sosiale medier
QR-Premium lounge i Bangkok. Foto: Qatar Airways.

I dagens digitale verden spiller sosiale medier en stor rolle i hvordan flyselskaper bygger merkevaren sin og engasjerer kundene. Overraskende nok er det Qatar Airways som leder an med flest følgere.

Sosiale medier er ikke bare en kanal for kundeservice, men også en kraftig plattform for å øke merkevarebevissthet, bygge lojalitet og tiltrekke seg en ny generasjon reisende. Flyselskaper kan gjennom korte videoer, eksklusive tilbud og engasjerende innhold nå ut til et globalt publikum. Et godt eksempel er Ryanair, kjent for sine humoristiske og ofte «frekke» innlegg, som har bidratt til å styrke selskapets image.

Men det er Qatar Airways som nå er det flyselskapet med flest følgere på tvers av alle sosiale medieplattformer, med hele 47 millioner følgere.

flyreiser til Phuket
Foto: Qatar Airways.

Qatar Airways’ suksess

Qatar Airways er ikke bare ledende på So-Me, de ble også kåret til verdens beste flyselskap i 2024. Dette er kanskje ingen tilfeldighet. Qatar Airways har vært svært dyktige til å kommunisere med sine passasjerer via sosiale medier, og har vært spesielt aktive under pandemien. Salam Al Shawa, Senior Vice President for markedsføring hos Qatar Airways, forklarte det slik:

«Det faktum at vi vokste med fire millioner følgere under pandemien viser både vår troverdighet og vår evne til å tilpasse oss. SO-ME medier er en viktig kanal for å nå våre passasjerer direkte, og vi streber etter å skape kvalitetsinnhold som engasjerer og relaterer til våre følgere.»

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Flyselskapene med flest følgere på du ulike plattformene

De fem flyselskapene med flest følgere på sosiale medier er:

  1. Qatar Airways
  2. AirAsia
  3. Singapore Airlines
  4. Qantas Airways
  5. Ryanair

Disse flyselskapene bruker sosiale medier til å vise frem alt fra «bak kulissene»-opplevelser til destinasjonsinnhold, noe som tiltrekker både eksisterende og nye passasjerer.

Sosiale medier er en nøkkel til suksess

Flybransjen utvikler seg kontinuerlig, og det å være til stede på sosiale medier er nå avgjørende for å kunne konkurrere i markedet. Selskaper som ignorerer sosiale medier går glipp av en verdifull mulighet til å styrke relasjonen med sine kunder. Ryanair-sjef Michael O’Leary sa det treffende i et nylig intervju:

Vi ansatte en gruppe unge under 25 år og sa til dem: ‘Skriv hva dere vil på Twitter, Facebook, Instagram, TikTok’. Jeg forstår ikke TikTok, følger det ikke, har aldri vært innom. For meg er det meningsløst, men millioner av mennesker over hele verden følger Ryanair.

Konklusjon

Qatar Airways er ikke bare verdens beste flyselskap i 2024, men også det mest fulgte. Selskapets engasjement på plattformene har hjulpet dem med å vokse under pandemien, og de viser hvordan riktig bruk av sosiale medier kan være en nøkkel til suksess i en stadig mer digital verden.

Tip of the hat: Live & Let fly.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.