Flyselskap SkyTeam

Nye Michelin-stjerne menyer for Air France-kunder med avreise fra Paris

Michelin-stjerne menyer
Airbus A350-900 Foto: Air France

Denne høsten introduserer Air France spennende nye menyer for passasjerer med avreise fra Paris. Michelin-kokkene Jérôme Banctel og Josselin Marie slutter seg til Air France sitt anerkjente kokketeam. Sammen med kjente navn som Nina Métayer, Glenn Viel og Alain Ducasse, bringer de det beste av fransk matkunst til Air France sine lounger og flyvninger.

Menyene, utviklet i samarbeid med Servair, setter fokus på ferske, sesongbaserte og lokalt produserte ingredienser. De reflekterer en sterk satsing på bærekraft, hvor kjøtt, meieriprodukter og egg kommer fra Frankrike, og fisken er hentet fra bærekraftige fiskerier. Vegetariske alternativer er også alltid tilgjengelige, både i loungene og ombord.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Søte fristelser fra Nina Métayer

Verdens beste konditor 2023, Nina Métayer, fortsetter sitt samarbeid med Air France. Hennes lette, men smakfulle kreasjoner inkluderer blant annet en sprø hasselnøtt- og karamell-dessert samt en tropisk mango-kokos-kake. Disse dessertene gir passasjerene en utsøkt avslutning på måltidet.

Glenn Viels signaturmeny i La Première

Foto: Air France

Michelin-kokken Glenn Viel bringer sin tre-stjerners ekspertise til La Première-kabinen. Her kombinerer han sine bretonske røtter med provencalsk mat og lokalproduserte ingredienser. Passasjerer kan nyte 12 signaturretter frem til slutten av november 2024. I tillegg bidrar verdensmester i konditori, Philippe Rigollot, med elegante desserter som jordbærkake og aprikosterte med rosmarinkrem.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Premium-kabinens menyer fra Frédéric Simonin

I Premium-kabinen fortsetter én-stjernerskokken Frédéric Simonin å imponere. Hans perfeksjonisme skinner gjennom i hver rett, og gir passasjerene en minneverdig smaksopplevelse. Samarbeidet med Air France, som startet i 2023, oppdateres jevnlig for å holde menyene friske og spennende.

Et nytt kulinarisk samarbeid: Michel Roth og Josselin Marie

I loungen på Paris-Charles de Gaulle Terminal 2F, samarbeider Michel Roth, Bocuse d’Or-vinner og Meilleur Ouvrier de France, med kokken Josselin Marie. Sammen skaper de en unik meny med gourmet vegetarianske alternativer og tradisjonelle franske retter. Eksempler inkluderer Roths kylling i rødvinssaus, og Maries kremede sellerirett med trøffel.

Gourmetopplevelser ombord på kort- og mellomdistanse ruter

Michel Roths ekspertise strekker seg også til kortere flyvninger. På korte ruter kan Business-kunder nyte hans «signatur»-sandwicher som byttes ut månedlig. På mellomdistanseflyvninger får passasjerene servert kalde retter som lettstekte reker eller okseragout, med menyen fornyet hver måned for å overraske og glede hyppige reisende.

Michelin-stjerne menyer i Air Frances lounger

Air France løfter matopplevelsen i alle sine langdistanse-lounger. I La Première-loungen på Paris-Charles de Gaulle, serverer Alain Ducasse ikoniske retter som coquillettes med skinke og sort trøffel. I langdistanse-loungene på terminal 2E kan kundene nyte Ducasse sin vegetariske «Burgal» – et sunt, lokalt alternativ til den tradisjonelle hamburgeren. På Paris-Orly tilbyr Jérôme Banctel sesongbaserte retter som ytterligere hever Air Frances gourmet-rykte.

Kilde: Air France

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.